"Putina priesteris" nāk klajā ar negaidītu paziņojumu par karu Ukrainā

tautaruna.lv 22.novembris 2022, 4:30
 
AP/ SCANPIX/LETA
Ar visai negaidītu un no Krievijas valsts prezidenta Vladimira Putina atšķirīgu viedokli klajā nācis par viņa "personīgo priesteri" dēvētais metropolīts Tihons Ševkunovs, vēsta "Daily Mail".

Pēc vairāku mēnešu karadarbības Ukrainā viņš nācis klajā ar aicinājumu izbeigt karu. Metropolīts, kurš plašāk zināms kā Krievijas valsts vadībai pietuvināta persona, norādījis "ka miers starp Krieviju un Ukrainu ir Dieva griba".

Tāpat garīdznieks norādījis, ka karš ir bezcprecidenta traģēdija, kam jābeidzas ar mieru.

Tāpat intervijā kanālam "Russia 1" 64 gadus vecais T.Ševkunovs atzinis, ka karš Ukrainā sāk smagi noslogot krievu prātus. "Mums ir jārunā par to, ka mēs mostamies, ejam gulēt un visu dienu domājam par vienu - tā ir Ukraina. Nav šaubu, ka mēs piedzīvojam traģēdiju, liktenīgu posmu mūsu tautas, mūsu valsts un Ukrainas dzīvē. Kā tas beigsies? Mums ir jālūdzas, lai tas beidzas ar mieru. Ikviens sauc pēc miera," intervijā izteicies garīdznieks.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 80 860 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas