"Nomizo apelsīnu!" Cilvēki ironizē par SPKC ieteikumiem, kā nomest smēķēšanu

tautaruna.lv 10.novembris 2022, 16:30
 
F64 Photo Agency
Šīs nedēļas sākumā Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) publicējis infografiku, kurā apkopoti 10 vienkārši veidi, kā nomākt domas par smēķēšanu un spert pirmos soļus, lai atteiktos no kaitīgā ieraduma. Tiesa, mikroblogošanas vietnes twitter lietotāji visai ironiski izteikušies par publikācijā ietvertajiem padomiem.
"Es būtu gribējis būt tajā SPKC un aģentūras breinstormā. Kas par insaitu, kas par dziļu atkarību psiholoģijas izpratni! “Dziediet, pabarojiet kāmīti un problēma kā nebijusi!”. Autoru studijā!" mikroblogošanas vietnē twitter raksta Ē.Stendzenieks.

"Šķiet, lieliskākais tomēr ir nedēļas pirkumu saraksts. Komplektā ar maksājamo rēķinu pārskatīšanu tā varētu kalpot kā spēcīgs motivators zārka naglas aizstāt ar kaut ko jaudīgāku," izteicies kāds cits komentētājs.

"Tas nodarbības palīdz novērst uzmanibu no vēlmes uzsmeķēt, bet reāli nepalīdz, protams. Palīdz, piemēram, kārtīgi izgulēties. Un atmest atvaļinājuma laikā, kad par darba uzdevumiem galva nesāp. Tas mazina stresu un līdz ar to arī vēlmi uzsmeķēt. Pats tam visam izgāju cauri," norādījis kāds twitter lietotājs.

"Šo tabulu taisījis cilvēks, kas nesmēķē, un apsitprināja arī nesmēķētāji. Kāds sakars visp. Tikmēr Lielbritānijā elektroniskās cigaretes iesaka valsts NHS, dalot pat receptes un talonus e-cigaretēm ar un bez nikotīna versijām pakāpeniskai atmešanai. Tikmēr Latvijā - paglaudi kaķi," viedoklī norādījis twitter lietotājs.

"Es kā izbijis smēkētājs ar 8gadu stāžu, kurš nu jau 12 gadus to nedara varu pateikt, ka jūsu ieteikumi ir smieklīgi un bezjēdzīgi. Vis slēpjas motivācijā un nekādi mazie darbiñi neietekmēs to cik patērēs cigaretes…" paskaidrojis kāds cits.

Tikmēr SPKC mājaslapā publiski pieejamajā informācijā norādīts, ka smēķēšana ir galvenais priekšlaicīgas nāves cēlonis Eiropas Savienībā (ES). Sabiedrība arvien skaidrāk apzinās smēķēšanas kaitīgās sekas. Tāpēc Veselības ministrija veic pasākumus, lai atturētu iedzīvotājus no smēķēšanas, pasargātu viņus no tabakas dūmiem, palīdzētu smēķētājiem atmest šo ieradumu, kā arī ierobežotu tabakas reklāmu un pārdošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas