Pētījumā modelē to, kā cilvēks izskatīsies 3000.gadā

tautaruna.lv 13.novembris 2022, 5:00
 
Ekrānuzņēmums / TikTok
Modelējot cilvēka izskatu 3000.gadā, pētnieki uzskata, ka cilvēkiem varētu būt mazākas smadzenes, otrs plakstiņš un izliekta mugura, raksta portāls "Independent". 

Tiek uzskatīts, ka pārmērīga skatīšanās viedierīču ekrānos un stundām ilga sēdēšana pie datora ekrāna var ietekmēt cilvēces attīstību ilgākā laika nogrieznī.

Pēc zinātnisko pētījumu un ekspertu viedokļu apkopošanas, ASV tehnoloģiju uzņēmums "TollFreeForwarding.com" ir izveidojis potenciālā nākotnes cilvēka 3D modeli ar nosaukumu "Mindy".

Mindijas, kas ir no 3000. gada, ķermenis ir būtiski mainījies viedtālruņa, klēpjdatora un tehnoloģiju izmantošanas dēļ.

Pētnieki teica, ka "pārspīlētās" izmaiņas organismā parāda iespējamo kaitējumu, ko rada pārāk liela tehnoloģiju izmantošana gan fiziski, gan garīgi.

Izliektāka mugura un kakls ir viena no iespējamām izmaiņām, ko pētījumā minētā tehnoloģija var izraisīt organismā.

Saskaņā ar pētījumu Mindija cieš arī no īkšķa deformācijas. Tāds plaukstas un pirkstu stāvoklis veidojas, kad tiek satverts viedtālrunis un ilgstoši saliekts īkšķis nedabiskā stāvoklī.

Vēl kāda izmaiņa, kas varētu ietekmēt nākotnes cilvēku rokas, ir 90 grādu elkonis, kas pazīstams arī kā "viedtālruņa elkonis".

Pētījumā tika pētīts arī viedtālruņa starojuma iespējamais kaitējums. Tas balstās uz 2011. gada Pasaules Veselības organizācijas ziņojumu, kurā viedtālruņu starojums klasificēts kā "iespējams, kancerogēns cilvēkiem".

"TollFreeForwarding" pētījumā Mindijai ir biezāks galvaskauss, lai pasargātu viņu no starojuma kaitējuma. Nākotnes cilvēkiem šajā galvaskausā būs arī mazākas smadzenes, liecina pētījums.

Pētījumi arī liecina, ka cilvēka acis var pielāgoties ekrāna radītajam kaitējumam. Lai novērstu galvassāpes, acu nogurumu un aklumu, Mindijai ir "vēl veins plakstiņš, lai novērstu pārmērīgas gaismas iedarbību".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas