Kādēļ Dugins un citi filozofi un vēsturnieki regulāri viesojas Kremlī?

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 12:30
 
Scanpicx
Pēdējos mēnešos Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas (AP) iekšpolitiskais bloks uz “sarunām” Kremlī sācis regulāri aicināt ultrakonservatīvos filozofus un vēsturniekus, galvenokārt Aleksandru Duginu, Aleksandru Prohanovu un Vardanu Bagdasarjanu, raksta portāls "Meduza".

Šādu informāciju medijam pavēstīja divi prezidenta administrācijai pietuvināti avoti, kā arī viens Vienotās Krievijas vadībai pietuvināts sarunu biedrs.

Kremlis esot sācis "konsultēties" arī ar kanāla "Cargrad" dibinātāju, "pareizticīgo oligarhu" Konstantīnu Malofejevu. Iepriekš politiskajam blokam AP bija saspīlētas attiecības ar uzņēmēju. 2019. gadā viņš nolēma iet publiskajā politikā un pievienojās Taisnīgajai Krievijai - tika saprasts , ka viņš finansēs partijas atjaunošanu un kļūs par vienu no tās līderiem. Tomēr Malofejevs centās partiju pilnībā pārņemt savā kontrolē, kas nederēja ne Kremlim, ne pašreizējiem partijas vadītājiem.

Pēc Kremlim tuvu stāvošu sarunu biedru domām, Malofejevam, Duginam, Prohanovam un Bagdasarjanam vajadzētu palīdzēt Kremlim "izjust dažas jaunas ideoloģijas kontūras". Ar "ideologiem" tiekas gan Kremļa politiskā bloka vadītājs Sergejs Kirijenko, gan viņa tuvākie domubiedri, piemēram, Valsts padomes lietu pārvaldes vadītājs Aleksandrs Haričovs, gan sabiedrisko projektu nodaļas vadītājs Sergejs Novikovs.

Veidojas ne tikai ideoloģijas "aprises", bet arī konkrētas tēzes, kuras pēc tam savās runās var izmantot gan Kirijenko, gan Vladimirs Putins.

Duginam un Prohanovam tagad esot piešķirta jauna loma. Ja agrāk tiem pēc Kremļa idejas bija paredzēts strādāt noteiktai auditorijai (ultrakonservatīvai), tad tagad tie palīdz principiāli formulēt Krievijas ideoloģiju.

"Tagad Dugina un Prohanova leksika ir Putina mutē ," uzsvēra viens no Kremlim pietuvinātajiem sarunu biedriem. Viņš piebilda, ka iepriekš mediji bieži pārspīlēja Aleksandra Dugina ietekmi. Piemēram, Rietumu publikācijas viņu vairākkārt dēvējušas par Putina galveno ideologu vai pat “smadzenēm”. Taču, pēc Medūzas avotiem, vēl nesen Krievijas prezidents bija virspusēji pazīstams ar filozofa uzskatiem. Viss mainījās Dugina meitas Darijas slepkavības dēļ 2022. gada augusta beigās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas