"Kaut kāds čalis"; ielas intervijās jaunieši mēģina atbildēt uz jautājumu - kas ir Lāčplēsis

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 13:30
 
Ekrānuzņēmums
Sociālā tīkla "TikTok" kontā "Latvijas Zinātņu vidusskola" parādījies video ar ielu intervijām Rīgā, kurās jauniešiem tiek uzdots jautājums - kas ir Lāčplēsis?

Mikroblogošanas vietne "Twitter" pamanīts video, kas sākotnēji ievietots "TikTok". Nav zināms, kā tikuši atlasīti interviju dalībnieki un cik tādu bijuši, tomēr par jauniešu zināšanām, kas parādās video, cilvēki ir pārsteigti.

"Kaut kāds latviešu čalis,varonis, kurš aizsargāja Latviju senos laikos, mīts, nacionālā Lāčplēša diena, " atbild video redzamie jaunieši.

Atis: "Tā mūsu nākotne! Reformētā izglītības sistēma savu nospiedumu ir atstājusi."

Sabīne: "Nu, vispār jau skolā (vismaz manā skolā) bija jālasa gan Andreja Pumpura eposu "Lāčplēsis", gan arī Raiņa lugu "Uguns un nakts"."

Agi: "Nesen dzirdēju, kā tiek citēti dzejnieka Lāčplēša vārdi: "Mainies uz augšu!" "

Kristiāns: "Safilmē 50 fragmentus, bet iemontē 10 tos pašus muļķīgākos."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Nu nav tā!!!Manējie zina gan kas tas tāds,gan kad ir tā diena,kad uz Brāļu kapiem braucam,gan arī kāpēc to darām.Mazākis,šajā mācību gadā ar savu (9.) klasi bija Lielvārdē muzejā.Esmu pārliecināta,lielākā daļa no man zināmajiem jauniešiem visu zina!Te speciāli negatīvie izcelti."

Ēriks: "Nav tik traki. Vairāk izglītoti un zinoši jaunieši pat ir lietas kursā, ka Latvijas karogs veidojies tad, kad Lāčplēsis, kuram nocirstas ausis, aiz kājām vilkuši pa sniegu."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Pilnīgs gara trulums. Te jau izskatās, ka pamatskolā stundas “ nobastotas”. Skumji, ka ģimenēs arī par Lāčplēša dienu nav runāts."

Jānis: "Diezgan traģiska tā situācija. Labi krievu tautības jaunieši nezin, kas ir pasaka par Lāčplēsi un kas ir Lāčplēša diena, bet latvieši."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas