Latvijas iedzīvotāji atraduši vēl vienu veidu, kā pelnīt lielu naudu

tautaruna.lv 14.novembris 2022, 1:00
 
Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency
Vienā no populārākajiem sludinājumu portāliem Latvijā “ss.lv” publicēti aptuveni 180 sludinājumi, kuros piedāvā iegādāties studiju darbus, sākot ar referātiem un prezentācijām un beidzot ar bakalaura, maģistra darbiem un doktora disertācijām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Uzdodoties par bakalaura līmeņa medicīnas studiju programmas studenti, žurnāliste sazinās ar vairākiem studiju darbu pārdevējiem un noskaidro, ka sludinājumu autori ir kā universālie kareivji - sola uzrakstīt labas kvalitātes studiju darbus teju jebkurā nozarē, arī medicīnas jomā.

Kā tas iespējams? - katrai jomai teik piemeklēts atbilstošs speciālists ar plašu zināšanu loku.

Kā paskaidro pirmā sazvanītā studiju darbu pārdevēja, izmaksas, ar kurām jārēķinās, iegādājoties bakalaura darbu, ir aptuveni 1300 eiro.

Nākošais uzrunātais pārdevējs lepojas, ka viņu komandā darbojas speciālisti ar lielu pieredzi bakalaura un citu akadēmisko darbu radīšanā - pat 10 gadus ilgu.

Viņa samaksu par pakalpojumu nosaka uzrakstītais lapaspušu skaits un joma, proti, par katru medicīnas tēmas bakalaura darba lapaspusi jāšķiras no 20 eiro.

Trešā sazvanītā noslēguma darbu pārdevēja skaidro, ka arī viņai bakalaura darbs medicīnas jomā esot pa spēkam, taču cena pieticīgāka: “Bakalaura darbs ir aptuveni 1000 eiro!”

Lielākoties informācija par daudzpusīgajiem rakstu darbu speciālistiem ir skopa, taču daži gatavi atklāties, ievietojot sludinājumā pat savu fotogrāfiju. Vai iespējams šos studentu dzīves atvieglotājus saukt pie atbildības? Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska norāda, ka nav paredzēta ne kriminālatbildība, ne administratīvā atbildība par šādu darbību, tādējādi Valsts policijai neesot iespēju vērsties pret pakalpojumu sniedzējiem vai izmantotājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas