Publiskots ukraiņu slepkavu saraksts; viņu vidū arī Rīgā dzimis armijnieks

Portāls nra.lv 27.oktobris 2022, 15:06
 
SCANPIX
"The Insider", "Bellingcat" un "Der Spiegel" kopīgi veiktājā izmeklēšanā izdevies noskaidrot to personu vārdus un amatus, kuri bija atbildīgi par augstas precizitātes raķešu mērķu noteikšanu un palaišanu, kā rezultātā tika nogalināti Ukrainas civiliedzīvotāji, tostarp, bērni . "Viņi ir kara noziedznieki, kuri labi apzinājās savas rīcības sekas," raksta "The Insider".

10. oktobra rītā Putina karaspēks veica kārtējo raķešu uzbrukumu sēriju dzīvojamajiem rajoniem un civilajai infrastruktūrai Ukrainā. Vismaz 20 civiliedzīvotāji tika nogalināti un 108 ievainoti. Nākamajā dienā uz Ukrainas pilsētām tika veikti vēl aptuveni 30 raķešu uzbrukumi. Raķetes atstāja milzu krāterus rotaļu laukumos un sabojāja elektrotīklu, atņemot slimnīcām un dzīvojamām ēkām elektrību. Apvienoto Nāciju Organizācijas Cilvēktiesību komisārs uzskata, ka raķešu triecieni ir pielīdzināmi kara noziegumiem. "Augstas precizitātes" raķešu triecieni dzīvojamos rajonos notiek regulāri: piemēram, apšaude ar "Caliber" Vinnicā 14. jūlijā prasīja 27 civiliedzīvotāju dzīvības, bet 26. jūnijā vairākas vadāmās raķetes trāpīja Kijevas dzīvojamajam rajonam.

"Līdz šim nebija precīzi zināms, kurš šīs raķetes tēmēja uz civiliem mērķiem, taču mums izdevās identificēt Krievijas Bruņoto spēku Galvenā skaitļošanas centra (MCC) slepeno vienību, kas nosaka augstas precizitātes raķešu lidojumu uzdevumus, un identificēt 30 militāros inženierus, no kuriem lielākā daļa - jauni vīrieši un sievietes ar pieredzi informācijas tehnoloģijās un pat datorspēļu izstrādē," raksta "The Insider".

"The Insider", "Bellingcat" un "Der Spiegel" kopīgi veiktājā izmeklēšanā izdevies noskaidrot, to personu vārdus un amatus, kuri bija atbildīgi par augstas precizitātes raķešu mērķu noteikšanu un palaišanu. "Viņi ir kara noziedzniekii, kuri labi apzinājās savas rīcības sekas," raksta "The Insider".

Viens no komandieriem, kas vada raķešu triecienus pa Ukrainas civilajiem objektiem un iedzīvotājiem, tostarp bērniem, ir 1982.gadā Rīgā dzimušais Igors Bagņuks.

„The Insider” cita starpā raksta: „Kā nepastarpināts raķešu trajektoriju noteikšanas komandieris ir pulkvedis Igors Bagņuks. Viņš ir dzimis 1982.gadā Rīgā, 2004.gadā pabeidzis Krievijas kara akadēmiju un ieguvis Krievijas raķešu vadības informācijas sistēmu specialitāti. Bagņuks ir dienējis 2027. Aviācijas tehniskja noliktavā Vladimirovas pievārtē, bet ne vēlāk kā 2010.gadā pārcelts uz Maskavu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas