"Kas jums mammas kaiš? Kādus memļus audzinat?"; kāds mammas ieraksts satracina soctīklus

tautaruna.lv 7.novembris 2022, 3:00
 
Pixabay
Nesen apmēram 50 cilvēki sapulcējušies gājienā pret Valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanu Latvijā.

Pēc nelielām uzrunām klātesošie devās ceļā, pieturot pie Aizsardzības ministrijas. Klātesošajiem līdzi bija plakāti, kuri vēstīja par nevēlēšanos Latvijā ieviest obligātu dienestu.

Kā ziņots, Valsts aizsardzības dienesta (VAD) likumprojektu un to pavadošo likumu projektus 20.septembrī apstiprināja Ministru kabinets, atbalstot dienesta ieviešanu.

VAD likumprojekts paredz, ka pienākums dienēt būs visiem Latvijas pilsoņiem - vīriešiem vecumā no 18 līdz 27 gadiem, kā arī dienestam brīvprātīgi varēs pieteikties Latvijas pilsones - sievietes šajā pašā vecuma grupā.

Pirmajam iesaukumam 2023.gada janvārī Aizsardzības ministrija aicinās 18 līdz 19 gadus vecus Latvijas pilsoņus brīvprātīgi pieteikties militārajai apmācībai. Sākot ar 2023.gada otro pusgadu, pilsoņus iesauks arī obligātā kārtā.

Timēr soctīklos....

Sintija: Mans iet 8.klasē. Čortojas,ka vairs nenotiek jaunsardze. Pēc 9.klases ies uz profesionālo videni,paralēli Zemessardzē un tad uz Aizsardzîbas akadēmiju. plāns gatavs un izskatās,ka viņa sliedēs varētu iet arī māsa.

Natļja: OMD jābūt brīvprātīgām. Par patriotismu vajag stāstīt no bērnudārza. Vīrišķība -sociāli konstruēts pasākums, kur vīriešiem tiek uzlikta neadekvāta atbildība, ko nest ir tik grūti, ka viņi 40 gados aiziet ar sirdi vai uztaisa pašnāvību. Sk. statistikas datus.

Luna: Man ir trīs dēli un katram no viņiem es stāstu un stāstīšu par zemessardzi! Es nevaru iedomāties, kāds man būtu kauns, ja mans dēls būtu tajā mītiņā.

Viktorija: Mans šogad iestājās jaunsardzes pulciņā. 10 gadi. Pagaidām jau viņš nesaprot kas tas OMD, un kā tas izpaudīsies. Bet redzot mūsu attieksmi un atbalstu, esmu droša, ka labprātīgi dosies un atbalstīs

Rolands: Es arī esmu par OMD, bet vispirms vajag izveidot pilnīgi jaunu sistēmu, kur kaut ko iemācīs, nevis atdzīvināt sapuvušo padomju sistēmu, kur vienīgais, ko iemācies mizot kartupeļus un vārdu “ģedavšina”.

Maija: Es laistu gan dēlu, gan meitu ja viņa gribētu. Man šķiet ka daļai sabiedrības ir tik sačakarēta uztvere par šo…

Egars: OMD ir jābūt militāram dienestam,bet esošais variants ir esošo caurumu aiztaisīšana trūkstošajās štatu vietās-armijā, ugunsdzēsēji, medicīna,soc.dienestos utt

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Obligātais militārais dienests ir jāuzskata par daļa no obligātās vispārējās izglītības ar iespēju tālāk izglītoties jebkurā augstākajās izglītības virzienā. Nožēlojami, ja bērnu vecāki to nesaprot un audzina gļēvus memmesdēliņus, garīgi un fiziski slimus patērētājus, kuri nav cienīgi nest Latvijas pilsoņa vārdu.

31.oktobris 2022, 11:37 Atbildēt

Nevajag dzīt propogandu.Tad,kad Latvija būs neatkarīga,tad aizstāvēsim.Bet atdot galus dēļ ASV idejas nekad.

1.novembris 2022, 20:22 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas