Paldies! Ugunsdzēsēji izglābj kāda meža dzīvnieka dzīvību

tautaruna.lv 23.oktobris 2022, 11:40
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
"Parūpēsimies par drošu vidi mums apkārt - aiztaisīsim ciet akas un lūkas, lai tajās neiekristu cilvēki un dzīvnieki," vietnē "Facebook" aicina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.
"Ugunsdzēsēji glābēji ik dienu steidz palīgā ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem, kas nokļuvuši situācijās, no kuras saviem spēkiem nevar izkļūt! Katrs no šiem šiem izsaukumiem prasa radošu pieeju un tehnisko iespēju izvērtējumu, lai sekmīgi palīdzētu nelaimē nokļuvušajiem.
Vakar Ventspils novada Popē staltbriedis bija iekritis vaļējā akā apmēram četru metru dziļumā. Ugunsdzēsēji glābēji tajā iekāpa, no šļūtenēm izveidoja cilpu, ko aplika dzīvniekam un viņu izcēla. Pēc izglābšanas dzīvnieks devās uz savu ierasto vidi, peldot pāri ūdenstilpei.

Facebook

Šis notikums vēlreiz mums atgādina, ka daļu no nelaimēm var novērst, ja mēs parūpējamies par to, lai vide mums apkārt būtu droša. Šajā akā varēja iekrist arī bērni vai pieaugušie! Tas varēja notikt tumšajā diennakts laikā, kad nelaimi ilgu laiku neviens nepamanītu," raksta VUGD.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas