Frontē apprecējusies par ukraiņu Žannu d'Arku dēvētā snaipere

tautaruna.lv 22.oktobris 2022, 23:00
 
Ekrānuzņēmums / instagram.com
Par ukraiņu Žannu d'Arku dēvētā snaipere Jevgeņija Emeralda frontē, Harkivas mežos mijusi apprecējusies ar Ukrainas aizstāvi Jevgeņiju Stipanjuku.

31 gadu vecā snaipere un Jevgeņijs Stipanjuks apprecējās piektdien netālu no kara frontes līnijas ceremonijā, kas notika Harkivas mežā.

Kāzu datums pārim bija īpaši nozīmīgs, jo piektdien tika atzīmēta Aizstāvju diena, valsts svētki, kurā tiek godināti veterāni un kritušie Ukrainas bruņoto spēku karavīri. Tā bija arī Stipanjuka dzimšanas diena.

"Mēs saprotam, ka katra diena var būt pēdējā, un mēs nevēlamies atlikt dzīvi uz vēlāku laiku," Instagram rakstīja Jevgeņija.

Sociālajos medijospublicētajāš fotogrāfijās sieviete redzama garā baltā kāzu kleitā, bet viņas vīrs izvēlējās valkāt militāro formu un nēsāt ieroci. Ziedu vietā līgava rokās turēja kviešu vārpas.

“Šodien es oficiāli kļuvu par militārpersonas sievu. Tas notika frontes līnijā, un Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālis vadīja ceremoniju,” sacīja Jevgeņija.

Pirms kara sieviete strādāja juvelierizstrādājumu biznesā, bet, kad Krievija uzsāka iebrukumu, viņa pievienojās Ukrainas aizstāvjiem.

Jevgeņija atklāja, ka pirms kara viņai bijis mīļotais, taču viņš aizbēdzis uz ārzemēm un atstājis ukrainieti vienu. “Daudzi, kurus uzskatīju par saviem draugiem, pagrieza man muguru. Tie bija bagāti cilvēki, kuri vienkārši aizbēga, nevis aizstāvēja savu valsti. Es nedomāju sievietes un bērnus. Bet es domāju pieaugušos, spēcīgus vīriešus." Viņa uzsver, ka nav svarīgi doties uz priekšējo līniju, bet palīdzēt var arī citādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas