Vai šobrīd var ticēt laika prognozēm par gaidāmo ziemu?

tautaruna.lv 1.oktobris 2022, 11:20
 
KAs
Lai gan jau šobrīd iespējams apskatīt teorētiskas prognozes par to, kādi laikapstākļi gaidāmi šajā ziemā, meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē twitter norādījis, kāpēc šādām prognozēm nevar ticēt.

J.Trallis mikroblogošanas vietnē twitter norādījis, ka šobrīd neviens nezina, kāda būs ziema. "Lielākā daļa sezonālo prognožu rāda, ka vidējā gaisa temperatūra ziemā gaidāma virs normas, bet šādas prognozes ir gandrīz pirms katras ziemas un tās īsti neparāda aukstuma viļņu risku, jo pat siltās ziemās parasti ir aukstuma periodi," raksta meteorologs.

"Droši vien arī gaidāmajā ziemā būs viens vai vairāki aukstuma viļņi. Neviens neprognozē 2019.-2020.gada rekordsiltās ziemas scenārija atkārtošanos," norāda speciālists.

Jau vēstīts, ka, piemēram, laika zīmju un dabas vērotājs V.Bukšs iepriekš izteicis iespēju, ka oktobra beigās varētu sagaidīt jau pirmos sniega graudus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Sanāk, ka Bukšs tagad ir tauta? Ir gan tā mūsu tauta varen melīga, blēdīga, savas kļūdas neatzīstoša, negodīga, kā prognoze, tā garām, viena tukša muldēšana. Bet ja nopietni, tad Bukša murgus skaidrojot pretēji teiktajam, sanāk pavisam pareizi!

1.oktobris 2022, 14:13 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:21

Jaunākās diskusijas