Soctīklos villojas par valdības lēmumu

tautaruna.lv 28.septembris 2022, 18:30
 
Dmitrijs Suļžics / F64
No nākamā mācību gada skolēniem obligāti būs jākārto arī valsts pārbaudes darbs dabaszinībās vispārīgajā līmenī vai fizikā, ķīmijā vai bioloģijā vismaz optimālajā līmenī, otrdien nolēma valdība.

Paredzēts noteikt dažādus valsts pārbaudes darbu veidus vidējās izglītības posmā - eksāmenus, centralizētos eksāmenus un monitoringa darbus.

Sākotnēji, no nākamā mācību gada, valsts pārbaudes darbs tiks īstenots monitoringa formā, bet no 2025./2026.mācību gada tas tiks īstenots centralizēto eksāmenu formā.

Noteikumos iekļautais valsts pārbaudes darbs ir attiecināms uz vispārējās vidējās izglītības programmu izglītojamiem, izņemot izglītojamos, kuri apgūst profesionālās vidējās izglītības un arodizglītības programmu.

Šī tēma plaši tika apspriesta arī soctīklos: ja vieni neslēpj prieku par šādu valdības lēmumu, tad daļa uzskata, ka šāds eksāmens tik "sabojās" visu atzīmju kopvērtējumu, kas var liegt, piemēram, saņemt pašvaldības stipendiju studijām.

Una: Humanitāram bērnam, kam nu galīgi nav vajadzīgs šis eksāmens, un eksaktie priekšmeti dzen izmisumā, tas var sabojāt,piemēram, iespēju saņemt 1.kursā pašvaldības stipendiju, ja rezultāts zem 70%.

Nauris: Nu tik skarbi arī nebūs. Es biju pamatīga viduvējība, ar dažiem izņēmumiem. Un slinks bez gala. Man gan arī bija veselīga nepatika pret autoritātēm, tāpēc pareģojumus par grāvju rakšanu izsmēju jau tad. Tagad viena mana kļūda darbā var maksāt simtiem miljonu.

Andris: Runā, ka Gauss (vācu matemātiķis un fiziķis) vaicāts par kāda sava studenta panākumiem atteicis: “Ak tas, viņš kļuva par dzejnieku, matemātikai viņa iztēles nepietika”. Lai dzīvo fizika un matemātika!

Jānis: Nebūs jau tikai viena vienīga izvēle [fizika], kas nabaga skolēnu "norakstīs". Fizikas vietā izvēlēties varēs arī ķīmiju vai bioloģiju, kuras nu gan par vēl vienu matemātiku nevar saukt. Vismaz vienā no šīm dabaszinātnēm tomēr vidusskolas absolventam ir kaut nedaudz jāorientējas

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:04

Jaunākās diskusijas