Liepnieka ieraksts saistībā ar iespējamu atomkaru saceļ viedokļu vētru

tautaruna.lv 23.septembris 2022, 9:20
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējis ierakstu, kas izsaucis komentāru gūzmu. Tēma - atomkara varbūtība.

Ieraksta komentētāju vidū nav vienprātības - daļa uzskata - nekādi atomieroči netiks pielietoti, citi varāk sliecas piekrist J. Liepnieka rakstītājai domai.

UG: Statistika: līdz šim uz Zemes ir uzspridzinātas apmēram 2000 atombumbas, 500 no tām atmosfērā, 2 no tām virs pilsētas. Un neko, lielākā daļa cilvēku vēl dzīvo. Diez vai kāds ļaus uzlaist gaisā vairāk kā dažas no tām, eskalācija deeskalācijai. Jautājums - kur būs tās dažas?

Paija: Ja var ticēt Švecam, tad amerikāņi jau krietni sen nodeva signālus Pu, kāda būs atbilde, ja viņi sāks vilkt ārā kodolgalviņas no noliktavām. Tā kā tas pat būšot preventīvi, tad uzbrukums būs asimetrisks, ne ar kodolieročiem, bet parastām, bunkerus graujošām raķetēm.

Ivanda: Priekš sevis jau labu laiku esmu pieņēmusi, ka var būt VISS. No otras puses visu laiku dzīvot RU šantāžā, arī nav nekāda medusmaize. Līdz ar to, kā būs, tā būs. Galvenais, lai ātri.

Gatis: Pielietos. Es, iztēlojoties, ka esmu viņa vietā, noteikti pielietotu! It sevišķi, ja viss kļūst aizvien sliktāk, man nav ko zaudēt. Divi bums. Sarkanā poga un makarova mēlīte.

Neatkarīgā vakar rakstīja: "Pasaule faktiski tiek brīdināta, ka Krievija līdzīgas sakāves kā Harkivas frontē vairs nepieļaus. Līdzīgā situācijā Krievijas virspavēlniecība šādus uzbrukumus uztvers kā uzbrukumu Krievijas teritoriālajai vienotībai ar sekojošu kodolieroču izmantošanu. Putins atklāti paaugstina likmes. Cits jautājums, vai tiešām viņš būs gatavs nospiest tik bīstamo, bet vienlaikus viņa neirotiskajai personai tik vilinošo kodolpogu? Notikumu attīstība liecina, ka situācija nepārprotami virzās saspīlējuma paaugstināšanās virzienā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas