"Redzat, skolotāj, ko esat panākusi?", pirmklasnieka mamma pikta par uzdoto mājasdarbu

tautaruna.lv 24.septembris 2022, 5:30
 
Pixabay
Pēc kāda pirmklasnieka mātes ziņas klases čatā, sociālajos tīklos izvēršas plaša diskusija par lasītprasmi sākumskolā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" aktualizējies jautājums par bērnu lasītprasmi 1.klasē. Vai skolēnam, uzsākot gaitas 1.klasē, ir jāprot lasīt?

Kāda sākumskolas skolotāja publiskojusi ierakstu:

"Uzdod 1.kl. mājās lasīt dzejoli. Lasīt! Pat ne iemācīties no galvas, vienkārši LASĪT! Un saņem whatsaap ziņu no vienas mammas- bilde, kur bērns sēž pie grāmatas un raud. Klāt teksts- redzat, skolotāj, ko esat panākusi?"

"Twitter" lietotāju vidū viedokļi par radušos situāciju ir dažādi - citi atsaucas uz savu bērnību, citi uz savu bērnu pieredzi.

Una: "Vecāki raksta iesniegumu par absolūti lieliskas un jaudīgas ķīmijas skolotājas noņemšanu. Jo bērniem grūti un esot stingra. Grib noņemt arī angļu valodas skolotāju, kura novadījusi 1 stundu, neprotot angliski. Iepriekšējā 9. klase dabūja 10 10niekus eksāmenā."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Man nākas dzirdēt, ka katru gadu pirmajās klasēs puse no bērniem nemāk vēl lasīt. Viens ir vecāku atbildība, otrs - ko viņi dara bērnudārzā?"

Dana: "Man nav ne jausmas, jo man neviens bērns nav skolā, bet atceros - mēs pirmajā klasē tikai mācījāmies lasīt. Neviens negaidīja, ka pratīsim. Laikam kaut kas ir mainījies?"

Ilze: "Nu mēs 1977. gan lasīt pratām (kā nu kurš), gan dzejoļus ar 3 pantiņiem mācījāmies. Vēl tagad atceros savu bimbāšanu, bet 2 gadus jaunākais brālis smejoties izlasīja un iemācījās ātrāk par mani."

Kristine: "Man meita ari raud (pie mūzikas skolā uzdotiem uzdevumiem), bet nekad neienāktu prātā vainot skolotāju, bet tikai un vienīgi bērna raksturu. Viņa grib tūlīt un tagad. Notis nesanāk skaistas uzreiz, bet jātrenējas."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Kad manai meitai pie mūzikas skolas darbiem sāka nākt raudamais,metām visu pie malas un gājām ārā staigāt (arī lietū un sniegā), pēc brīža asaras apsīka,sāka ar mani runāt,tad gājām mājā un pabeidza ātri un bez liekām emocijām."

Linda: "Lasītmācīšanās ir individuāls process, nevis 30 bērnu klasē barā. Ko pārējai klasei darīt, kamēr viens sēdēs pusgadu un stundās lasīt mācīsies? Kur vēl zemāk krist ar izglītības sistēmu? 1.kl. ir 4-5 stundas dienā. Nu jej bogu - var arī mājās 10min ko padarīt."

Evija: "Gribētos tai mammai pajautāt,kāpēc viņa nav parūpējusies,lai bērns lasītu ar prieku. Tā nu gan ir vecāku atbildība. Kauns."

Anonīms "Twitter" lietotājs: "Apbrīnoju komentārus, kur tiek mēģināts kaunināt kādu, ko nepazīst. Un vēl vārīgā vietā, būtībā nosaucot cilvēku par sliktu māti. Iedomājieties - es lasīju visu laiku. Vilcienā, gultā, visur. Mani bērni nelasa."

Elīna: "Tai mammai kauna nav??? Ko pārējie vecāki? Man vienreiz bija tik žēl bērna izcilo skolotāju, kurai sapulcē senči kaut ko iedzēla par viņas centieniem bērnus vest uz kultūras pasākumiem, ka es pēc tam uzrakstīju mierinājuma vēstuli, lai neraud un ka citi ļoti augstu viņu vērtē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas