Latvietis atgriežas no Ukrainas un lūdz līdzcilvēku palīdzību

tautaruna.lv 19.septembris 2022, 9:20
 
facebook.com/Juris Ulmanis
Kāds latvietis, atgriezies no Ukrainas, stāsta, cik briesmīga situācija ir kara skartajā valstī, un lūdz sabiedrību ziedot.
Viņš stāsta, ka Ukrainā situācija ir briesmīga gan kara, gan gaidāmā aukstuma dēļ.

"Atgriezos Latvijā no Ukrainas un to vien dzirdu - elektrības cenas, gāzes cenas, kurināmā cenas... Jūs uztraucaties, ka ziemā nebūs siltuma. Bet es Jums atgādināšu tādu sīkumiņu, ja esat piemirsuši - mums te nav kara. Iedomājieties - Ukrainā nebūs siltuma un turpinās karš. Jau patreiz daudzviet Harkivas oblastā nav elektrības un ūdens jo orkas to ir speciāli iznīcinājuši - kas ir kara noziegums!" viņš raksta.

Viņš vēršas pie līdzcilvēkiem ar aicinājumu ziedot, jo Ukrainas karavīriem ļoti nepieciešams silts apģērbs.

"Ir ļoti skaidri iezīmējies, kas šobrīd ir akūti svarīgs - lai Ukrainas aizstāvji varētu pienācīgi turpināt aizstāvēt savu Zemi arī ziemā - siltais apģērbs. Konkrētāk - 100 komplekti ziemas jakas, siltā apakšveļa un militārie ziemas zābaki."

Jāpiebilst, ka Latvijā kopš kara sākuma notiek ziedojumu vākšana un nogādāšana Ukraina. Piemēram, pirms kāda laik vēstījām, ka, atsaucoties Ukrainas Veselības ministrijas aicinājumam, Ukrainā Veselības ministrijas (VM) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji nogādājuši ziedojumu ar zālēm un medicīnas ierīcēm.

Ziedojumu kravā nosūtīti dažādi medikamenti un medicīniskās ierīces - mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas, pacientu monitori, perfūzijas sūkņi, vakuumsūkņi un cits nepieciešamais medicīniskais aprīkojums lauka hospitāļa vajadzībām, lai nodrošinātu karā ievainoto cilvēku ārstēšanu - vairāk kā 1,5 miljonu eiro vērtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:33

Jaunākās diskusijas