Policija brīdina par dīvainām automašīnām uz Latvijas ceļiem

tautaruna.lv 18.septembris 2022, 13:16
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Valsts policija šajās dienās ir saņēmusi vairākus signālus par transportlīdzekļiem ar aizdomīgām valsts reģistrācijas numurzīmēm. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēta kriminālatbildība. Iedzīvotāji tiek aicināti ziņot, ja mana transportlīdzekļus ar aizdomīgām valsts reģistrācijas numurzīmēm, zvanot 110.
Piemēram, 7. septembrī, ap pulksten 13.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību, Rīgā uz Vanšu tilta konstatēja transportlīdzekli, kuram, iespējams, bija viltotas valsts reģistrācijas numurzīmes, kas līdzīgas Krievijas valsts reģistrācijas numurzīmēm. Likumsargi pieņēma lēmumu apturēt transportlīdzekli. Pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka automašīnā atrodas ieroča maksts.
Personai tika lūgts uzrādīt viņam līdzi esošos ieročus, taču persona to atteicās darīt un nesadarbojās ar policistiem, uzrādot policistiem tikai līdzi esošo ieroču nēsāšanas atļauju. Pēc kā tika pieņemts lēmums uz notikuma vietu izsaukt arī Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu, kā rezultātā persona tomēr piekritusi uzrādīt policistiem līdzi esošos ieročus. Pārbaudes rezultātā konstatēti Ieroču aprites likuma 36. panta pirmās daļas pārkāpumi un ieroči izņemti. Persona nogādāta policijā tālākai procesuālo darbību veikšanai. Par notikušo šobrīd Valsts policijā ir uzsākti divi administratīvā pārkāpuma procesi un viens kriminālprocess.
Arī 6.septembrī fiksēts līdzīgs gadījums. Valsts policija saņēma informāciju, ka Rīgā pārvietojas “Mercedes-Benz” markas automašīna ar, iespējams, viltotām valsts reģistrācijas numurzīmēm. Policija nekavējoties reaģēja, automašīna apturēta. Sākts kriminālprocess.
Abos gadījumos tiek skaidroti notikušā apstākļi un Valsts policija turpina izmeklēšanu, ir nozīmetas ekspertīzes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:21

Jaunākās diskusijas