Vienīgais pasaulē, kurš vienlaicīgi inficējies ar HIV, Covid-19 un pērtiķbakām

tautaruna.lv 29.augusts 2022, 18:30
 
Freepik
Vīrietis, Itālijas pilsonis, devies nelielā ceļojumā uz Spāniju, taču atgriežoties jutās slikti. Viņš lūdza ārstiem viņu pārbaudīt un veikt testus, kas noteica, ka viņam ir Covid-19, pērtiķu bakas un HIV vīruss, ziņo "newsweek.com".

Tā kā 36 gadus vecajam vīrietim vienlaikus tika diagnosticētas trīs slimības, medicīnas pētnieki no Katānijas universitātes Itālijā sāka viņu pētīt. Pēc viņu teiktā, viņam trīs slimību dēļ parādījās drudzis, iekaisis kakls, galvassāpes, nogurums un izsitumi uz ādas, raksta "newsweek.com".

Pēc ārstu teiktā, itālietis jūnijā Spānijā atradās piecas dienas, un deviņas dienas pēc atgriešanās mājās viņam parādījās simptomi.

"Šis gadījums uzsver, ka vienlaikus var būt vairākas nopietnas slimības."

Kas attiecas uz Covid-19, pacients saņēma divas korona vakcīnas devas un inficējās jau janvārī, bet arī 2. jūlijā viņam bija pozitīvs korona tests. Tajā pašā dienā viņam parādījās izsitumi, vispirms uz kreisās rokas, pēc tam gandrīz visā ķermenī.

Pacientam arī veidojās nelieli sāpīgi pūslīši ap izsitumiem uz viņa ķermeņa, apakšējām ekstremitātēm, sejas un sēžamvietas. 5. jūlijā pūslīši turpināja izplatīties un sāka strutot. Vīrietis devās uz Katānijas universitātes slimnīcas Neatliekamās palīdzības nodaļu, kur pārvests uz Infektoloģijas nodaļu.

Slimnīcā vīrietim tika veikta pērtiķbaku pārbaude, kas izrādījās pozitīva. Vīrietis pastāstīja, ka viņam Spānijā bijušas seksuālas attiecības ar vīriešiem un viņi nav lietojuši prezervatīvu.

Vairāki STS testi arī bija pozitīvi attiecībā uz HIV. Pēc ārstu teiktā, vīrietis nesen inficējies.

Pašreizējais gadījums parādīja, kāda loma var būt dzimumaktam, lai saslimtu.

Ārsti norāda uz to, ka pašreizējais gadījums parādīja, kāda loma šajā slimībā var būt dzimumaktam.

Itālis pagaidām ir vienīgais pasaulē, kuram vienlaikus diagnosticēts Covid-19, pērtiķu bakas un HIV vīruss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas