Izrādās, ka Zelenska komanda karam ar Krieviju gatavojās kopš 2019.gada

tautaruna.lv 26.augusts 2022, 12:15
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Ukrainas varasiestādes, pēc Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NSDP) sekretāra teiktā, valsts iedzīvotājiem nestāstīja par draudiem no Krievijas puses, lai neizraisītu situācijas destabilizāciju valsts iekšienē.

Kopš 2019. gada Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska komanda gatavojās pilna mēroga karam ar Krieviju. To intervijā poļu izdevumam Wyborcza paziņojis Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs, ziņo Focus.

Pēc viņa teiktā, oficiālajai Kijevai tas bijis pārsteigums, ka Krievija sāks uzbrukt Ukrainai no vairākiem virzieniem, tostarp no Baltkrievijas teritorijas.

Kremlis, pēc Daņilova teiktā, cerēja, ka prezidents Zelenskis pēc pilna mēroga iebrukuma valsti pametīs, taču valsts galva nolēma palikt. "Mēs faktiski gatavojāmies karam jau kopš 2019.gada decembra, un visi apgalvojumi, ka mēs tajā neesam iesaistījušies, ir absolūti nepatiesi. Ja mēs nebūtu gatavojušies karam, šodien Krievijas tanki atrastos Varšavā, Prāgā, Tallinā un Viļņā. Pateicoties tam, ka mēs apturējām šo uzbrukumu, pateicoties tam, ka mēs tos tankus šeit iznīcinājām desmitiem vai simtiem, šodien Eiropa dzīvo nedaudz savādāku dzīvi," intervijā žurnālistiem sacīja NSDC sekretārs.

Daņilovs uzskata par pareizu varas iestāžu taktiku neinformēt parastos pilsoņus par gatavošanos Krievijas Federācijas pilna mēroga iebrukumam, jo tas novestu pie situācijas destabilizācijas valsts iekšienē. Pēc Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretāra teiktā, Krievijas militārā agresija nesākās ar Krimas aneksiju, bet gan ar karu Gruzijā 2008.gadā, kad Vladimirs Putins "nometa visas maskas un parādīja, ka mainīs valsts robežas ar militāriem līdzekļiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas