Jauna versija Piemaskavā uzspridzinātā auto lietā: tas bijis mēģinājums gāzt Putina varu

Portāls nra.lv 22.augusts 2022, 8:10
 
SCANPIX
Bijušais Krievijas domes deputāts Iļja Ponomarjovs, kuram Krievija bija jāpamet antikremlisku paziņojumu dēļ, uzskata, ka par Aleksandra Dugina meitas Darjas vadītā apvidus auto uzspridzināšanu varētu būt atbildīgs grupējums, kas cenšas gāzt Putina varu Krievijā, raksta “The Guardian”.

Uzstājoties Kijevā, kur viņš šobrīd dzīvo, I. Ponomarjovs izteica pieņēmumu, ka apvidus auto varētu būt uzspridzinājis Nacionālā republikāņu armija - Krievijā darbojošais pagrīdes grupējums, kura mērķis ir gāzt Vladimira Putina režīmu.

Tiesa, šī I. Ponomorjova versiju nav oficiāli apstiprināta. Krievija uzbrukumā vainoja Ukrainu, taču Kijiva noliedza, ka tā būtu iesaistījusies, norādot, ka Ukraina atšķirībā no Krievijas nav teroristu valsts.

Šo akciju, tāpat kā citas pēdējos mēnešos Krievijas teritorijā notiekošās partizānu akcijas, īstenoja Nacionālā republikāņu armija. Uzbrukums atklāj jaunu nodaļu Krievijas pretestībā pret putinismu. Jaunu, bet ne pēdējo,

sacīja I. Ponomorjovs.

Portāls NRA jau rakstīja, ka sprādziens, kura laikā gāja bojā krievu ultranacionālista A. Dugina meita Darja Dugina, notika ap plkst.21.30 pēc vietējā laika Maskavas tuvumā. D. Dugina bija politoloģe un žurnāliste, viņa vairākkārt pauda piekrišanu tēva uzskatiem. Pats A. Dugins tiek uzskatīts par Vladimira Putina tuvu sabiedroto.

Darja kopā ar tēvu sestdien piedalījās kultūras festivālā. Abiem bija paredzēts atstāt pasākumu kopā, taču, pēc draugu stāstītā, viņi negaidīti nolēma nebraukt kopā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:16

Jaunākās diskusijas