Pavļuts komentē, vai septembrī būs "lokdauns"

tautaruna.lv 22.augusts 2022, 15:15
 
Kaspars Krafts / F64 Photo Agency
Lai gan Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka vēl aizvadītajā nedēļā nedaudz pieaudzis slimnīcā ievietoto Covid-19 pacientu skaits, veselības ministrs Daniels Pavļuts norāda, ka šobrīd vīruss ir daudz vieglāks, cilvēki daudz slimo, slimo atkārtoti, bet smaga slimnīcas gaita ir nelielam cilvēku skaitam. Tiesa, tas nemaina faktu, ka pēdējo mēnešu laikā ik pa brīdim sabiedrībā virmo jautājums, vai rudenī atkal gaidāms "lokdauns".
Kā TV24 raidījumā komentē D.Pavļuts, tad šobrīd slimnīcas lieliski tiek galā ar to pacientu skaitu, kas Covid-19 dēļ nonācis slimnīcās. "Šobrīd sastopamies ar to, ka omikrons pārveidojas, tie ir lipīgi. Cilvēki saslimst atkal, bet tas ir viegli - kā normāla saaukstēšanās."

"Pilsētā klīst valodas, ka septembrī būs "lokdauns". Tās ir muļķības. Pie šāda vīrusa tipa, ja tas būtiski nemainīsies, mēs neredzam iemeslu runāt par stingriem pasākumiem. Vajadzētu pietikt ar testēšanu, maskām, vai nedaudz ierobežot klātienes strādāšanu. Šobrīd pasaulē jaunu smagu vīrusa paveidu epidemiologi neredz," raidījumā skaidro ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:12

Jaunākās diskusijas