Krievijas diplomāts aicinājis uz ukraiņu tautas genocīdu?

tautaruna.lv 21.augusts 2022, 9:20
 
Scanpicx
Pēc naidīgā ieraksta "Twitter" Mihails Uļjanovs mēģināja attaisnoties, uzveļot atbildību ASV un Ukrainas prezidentam Vladimiru Zelenskim, raksta portāls "Fokus". 

Krievijas Federācijas pastāvīgais pārstāvis starptautiskajās organizācijās Vīnē, Austrijā Mihails Uļjanovs aicināja nežēlot Ukrainas iedzīvotājus. Deniss Kazanskis vērsa uzmanību uz diplomāta publikāciju savā Twitter lapā.

Mihails Uļjanovs sociālajā tīklā komentēja prezidenta Vladimira Zeļenska ierakstu par militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai no ASV un rakstīja: "Nekādas žēlastības Ukrainas iedzīvotājiem!". Vēlāk Krievijas Federācijas pārstāvis izdzēsa savu ierakstu no "Twitter", tomēr Deniss Kazanskis ievietoja saiti uz lapu, kas tika saglabāta tīmekļa arhīvā.

"Krievijas diplomāts Mihails Uļjanovs draudēja nogalināt ukraiņus," šādi Mihaila Uļjanova vārdus interpretēja kāda žurnāliste.

Publikācija izraisīja diplomāta sašutuma un kritikas vilni. Vēlāk Mihails Uļjanovs tviterī mēģināja taisnoties un paziņoja, ka ar to domā pavisam ko citu, un ticis pārprasts. Kā rakstīja pastāvīgais pārstāvis, viņa vārdi attiecās uz ASV, kas piegādā ieročus, kā arī uz prezidentu Volodimiru Zelenski, kurš atsakās risināt sarunas par mieru.

"No viņu puses nav žēlastības pret Ukrainas iedzīvotājiem. Tā es teicu," teicis Uļjanovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas