Kāda ir labākā vecuma starpība bērniem ģimenē?

tautaruna.lv 20.augusts 2022, 17:15
 
Freepik
Šķiet, ka ikvienam ir viedoklis par to, kāda ir "ideālā" vecuma starpība starp brāļiem un māsām, bet vai tāda tiešām eksistē? Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, iespējams, atbilde ir atrasta, raksta portāls "Lrytas.lt".

Vispopulārākais ir uzskats, ka vislabākās attiecības ir starp bērniem, kas dzimuši ar mazu gadu starpību. Attiecības augot kļūst ciešākas, jo vecumam atbilstosās intreses vieno. No otras puses, ja vienlaikus tiek audzināti divi bērni, tad vecāku uzmanība tiek dalīta un nogurums ir lielāks.

Citi uzskata, ka labākā vecuma starpība ir 3,5-4 gadi. Atšķirība nav pārāk liela, lai bērni justos saistīti un viņiem būtu kopīgas intereses, un vecākiem ir daudz vieglāk tikt galā.

Zinātnieku pētījumi atklāj, ka veiksmīgākā brāļu un māsu vecuma starpība, ir vismaz divi gadi, raksta bounty.com.

Tika konstatēts, ka bērniem, kuru vecuma starpība ir vismaz divi gadi, matemātikas un lasīšanas testos veicas labāk nekā brāļiem un māsām ar mazāku vecuma starpību.

Rezultāti liecina, ka šiem vecākiem bija iespēja pavadīt vairāk laika kopā, pirms viņu uzmanība tika sadalīta starp abiem bērniem.

Pētījumā tika aplūkoti dati no 3000 mātēm ar 5000 brāļu un māsu pāriem. Lielākais ieguvums no lielākas vecuma starpības ir vecākajiem bērniem, un tika konstatēts, ka tai nav negatīvas ietekmes uz jaunāko brāli un māsu.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas