NMPD ar īpašu aicinājumu uzrunā līdzcilvēkus

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 16:30
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Mūsdienu digitālajā laikmetā nereti tiek runāts par līdzcilvēku atbildību brīdī, kad noticis kāds nelaimes gadījums. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji šonedēļ publicējuši atgādinājumu, kāpēc ir ļoti svarīgi nepalikt malā brīdī, kad mūsu līdzcilvēki nonākuši neapskaužamā situācijā.
"Ik pa laikam saņemam pateicības vārdus no pacientiem, viņu tuviniekiem vai paziņām. Tas vienmēr priecē un silda sirdis. Bet daudz retāk kāds novērtē apkārtējo iesaisti notikumos. Tādēļ šoreiz vēlamies teikt paldies līdzcilvēkiem par drosmi un neapjukšanu stresa pilnā situācijā," publikācijā sociālajā tīklā facebook norāda NMPD pārstāvji.

Jūlija beigās Aglonas pusē saņēmām izsaukumu uz ceļu satiksmes negadījumu ar vairākiem cietušajiem. Notikuma vietā būtisks atbalsts mūsu mediķiem bija līdzcilvēku atbildīga iesaiste."Mūsu 343. brigādes kolēģe - ārsta palīdze Liene, atceroties šo gadījumu, stāsta: “Kad ieradāmies notikuma vietā, pavērās satraucošs skats - viens auto pēc sadursmes atradās zirņu laukā vairāku desmitu metru attālumā no ceļa, bet otrs uz ceļa apgāzies uz sāniem. Izkāpjot no operatīvā transportlīdzekļa, mums pretī skrēja divas sievietes, izstāstot par cietušo stāvokli, ko viņas jau bija noskaidrojušas.

Vēl kāda cita sieviete ar savām rokām bija nofiksējusi vienā no automašīnā esošā cietušā galvu un kaklu, un mēģināja nomierināt viņu, ieteica nekustēties. Kamēr mēs šim pacientam sniedzām palīdzību, pamanījām, ka sievietes nepamet notikuma vietu, bet atrodas tuvumā. Viņas palīdzēja, kā varēja - turēja auto durvis, lai varam vieglāk piekļūt pacientam. Palīdzēja kaut ko pieturēt, padot... Visas kopā palīdzēja mums pārvietot pacientu no notikuma vietas līdz operatīvajam auto, kamēr cita joprojām bija pie otra cietušā situācijas kontrolei.”
"Aicinām - ja redzi nelaimi, neesi vērotājs - steidzies palīgā, bet vienlaikus neaizmirsti arī par savu drošību. Ja ir uztraukums vai nav iemaņu, zini, ka atbalstu un pirmās palīdzības padomus pa telefonu vienmēr sniedz ārkārtas tālruņa 113 izsaukumu pieņemšanas dispečers, sakot priekšā, kas un kā darāms, kamēr mediķi vēl ceļā. Ja esi piemirsis pirmās palīdzības pamatus, izmanto iespēju zināšanas atsvaidzināt - piesakies pirmās palīdzības kursos. Tas noderēs ne tikai tādēļ, lai sniegtu atbalstu mediķiem un palīdzētu līdzcilvēkiem, bet arī tādēļ, lai vari palīdzēt pats sev vai saviem tuvajiem dažādās ikdienas situācijā," uzsver NMPD pārstāvji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas