Kuleba pastāstījis, ko Baidens viņam teicis kara priekšvakarā

tautaruna.lv 17.augusts 2022, 18:30
 
Scanpicx
Ukrainas ārlietu ministrijas vadītājs Dmitro Kuleba pastāstīja, par ko 22.februārī runājis ar ASV prezidentu Džo Baidenu, ziņo portāls "Unian.ua".

Ukrainas ārlietu ministrs intervijā ar Dmitro Gordonu atklāja, ka saruna ar Baidenu ilga aptuveni 40 minūtes.

Pēc viņa teiktā, Baidens reti uzņem citu valstu ārlietu ministrus. Pirms ieiešanas Ovālajā kabinetā, Kuleba satika cilvēkus, kuri no tā iznāk.

"Un viņi iznāk, un visi burtiski uzmet man atvadu skatienu. Līdzīgi, kā tikko būtu bijusi ārstu sanāksme un viņi nolemtu, ka jums ir vēzis ceturtajā stadijā. Viņi visi iznāk pie pacienta, lai to paziņotu. Katrs no viņiem izdarīja tā - paspieda man roku, uzmeta tik līdzjūtīgu skatienu, izelpoja - un devās tālāk," viņš atcerējās.

"Baidens 22. februārī teica: "Būs karš. Mēs būsim ar jums līdz galam." Un man bija informācija, ko NATO jau ir aprēķinājis - 72 stundās viss sāksies. Viņš teica, ka viņiem ir jaunākie izlūkošanas dati, ka viss drīz sāksies," Kuleba stāstīja.

Viņš atzīmēja, ka Valsts departaments viņam uzrādījis datus par lidlaukiem, kur stāv kravas lidmašīnas, pilnībā gatavas pacelšanās brīdim.

"Es sapratu, ka mēs neizbēgami ejam karā. Kad tas sāksies - rīt, parīt, pēc trim dienām - tas jau ir otršķirīgs jautājums. Bet bija brīdis, kad Baidens man parādīja savu mirušā dēla fotogrāfiju un teica: "Ministra kungs, jums vienmēr jādomā par saviem bērniem," sacīja Kuleba.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas