Zelenskis brīdina par nopietnas kodolkatastrofas draudiem

tautaruna.lv 18.augusts 2022, 9:20
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis uzskata, ka Krievija varētu izprovocēt pasaules vēsturē lielāko radiācijas avāriju Zaporožjes atomelektrostacijā, raksta UNIAN.
"Ja padomju varas iestādes mēģināja slēpt Černobiļas katastrofu un visas tās sekas, tad Krievijas varas iestādes ir daudz ciniskākas un bīstamākas: viņi dara visu, lai kodolkatastrofas risks būtu maksimāls. Un viņi melo visai pasaulei, ka it kā pie vainas ir kāds cits," sacīja Zelenskis.

Viņš norādīja, ka ir nepieciešams aizsargāt Eiropu no šiem draudiem. "Un droši vien ne tikai Eiropu, jo Zaporožjes atomelektrostacija Ukrainā ir lielākā mūsu kontinentā, trešā lielākā pasaulē," pauda Zelenskis.

Viņš piebilda, ka Krievijas armija izmanto šo atomelektrostaciju teroram un bruņotām provokācijām.

"Krievija pārvērtusi atomelektrostaciju par kaujas lauku. Kad iebrucēji ieradās Zaporožjes atomelektrostacijā, viņu tanki šāva uz to. Tieša apšaude uz elektrostaciju. Militārās tehnikas izvietošana stacijas teritorijā un pat munīcijas iznīcināšana.

Krievijas militārpersonām ir jāzina, ka viņi pakļauj visu Eiropu reālas kodolkatastrofas draudiem,” uzsvēra Ukrainas prezidents.

Viņš piebilda, ka Krievijas varas iestādes "apzinās sekas, ja to karaspēks bombardēs atomelektrostaciju".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas