Svarīgi! Militārā policija brīdina sēņotājus

tautaruna.lv 16.augusts 2022, 7:00
 
F64
Militārā policija atgādina, ka bruņoto spēku poligoni nav paredzēti sēņošanai, jo tās ir paaugstinātas bīstamības teritorijas, vēsta TV3 raidījums “900 sekundes”.

Militārās policijas pārstāvis atgādina, ka bruņotie spēki arī mācībās izmanto kaujas munīciju un brauc tehniku, kuru izmanto reālās kaujās. Tāpēc poligonā cilvēkus pasargā tikai stingri noteikumi no reāliem negadījumiem.

Militārās policijas redzeslokā ātri vien gadās kārtējais sēņotājs. Sergejs tiek rūpīgi pārmeklēts, jo sēņotāja tēls vienmēr var izrādīties tikai piesegs.

Militārās policijas darbinieki Sergejam sastāda protokolu. Diemžēl sēņotājs ir spītīgs un apgalvo, ka naudas sods, kas ir līdz pat pusotram tūkstotim eiro, viņu nebiedē.

Ādažu militārās bāzes drošības uzraugi skaidro, ka naudas sods ir vien līdzeklis kā sēņotājus atturēt no reāliem draudiem dzīvībai. Militāros poligonos mācības ir ļoti dinamiskas, tehnika var parādīties pēkšņi.

Bruņoto spēku poligoni ir apzīmēti ar viegli pamanāmām, bieži redzamām norādēm. Tās parasti ir sarkani-dzeltenas lentas ap koku stumbriem, kas atrodas acu augstumā. Tāpat arī ir viegli salasāmi uzraksti, kas brīdina par teritorijas robežu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas