Kadirova "TikTok" armija biedē tikai savējos: dezertieri tiek spīdzināti, bet varoņi paliek bez algas

tautaruna.lv 13.augusts 2022, 22:50
 
SCANPIX
Čečenu kaujinieki, pazīstami arī kā kadirovieši, ir kļuvuši par ievērojamākajām mediju figūrām Ukrainas kara fona apstākļos, atsaucoties uz "Insider', raksta tv3.lt.
Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs cenšas savas vienības pasniegt kā Krievijas patriotus, kas labprāt un efektīvi veic kaujas misijas Ukrainā. Bet realitāte ir sāpīgāka. Cīnītājus savervē vai nu piespiedu kārtā (kā sods par dažādiem pārkāpumiem), vai par naudu (ko bieži nemaksā).
Bieži vien šie "kaujinieki" ir slikti karavīri, bet labi aktieri, ar kuriem un var filmēt Rembo stila videoklipus, atrodoties tālu no faktiskās frontes līnijas. Profesionāli operatori, kas strādā ar divām kamerām, katru dienu filmē Kadirovas iedzīvotāju "uzvarošās" reportāžas .
Kadirova karavīri izceļas ar dārgu ekipējumu, brutālu izskatu un suģestējošiem izsaucieniem.
Kadirova armijā karojušie stāstīja, ka armijā pret viņiem izturas kā pret lielgabalu gaļu, un tos, kuri vēlas dezertēt, nogalina vai spīdzina.
Nesenais stāsts par sadistu Mongušu, kurš kamerā spīdzināja ukraiņu ieslodzīto, ir tikai viens piemērs, patiesībā Kadirovieši bija iesaistīti daudzos kara noziegumos, piemēram, Bučas slaktiņā, uzsver "Insider". Būdami pilnīgi nesagatavoti īstam karam, viņi paši nereti cieš smagus zaudējumus, piemēram, pirmajās kara dienās Ukrainā gaisa triecienā gāja bojā desmitiem čečenu algotņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas