Kilblokai drosmīgs viedoklis par Valsts aizsardzības dienestu

tautaruna.lv 11.augusts 2022, 9:20
 
Ekrānuzņēmums/Tv24
Jūlija vidū Aizsardzības ministrija nāca klajā ar plānu piecu gadu laikā izveidot sistēmu, kurā visi 18 līdz 27 gadus vecie Latvijas pilsoņi – vīrieši obligātā, bet sievietes šajā pašā vecuma grupā brīvprātīgā kārtā, – varēs izvēlēties vienu no četriem dienesta veidiem: Valsts aizsardzības dienestu, Zemessardzi, vada komandiera kursu augstskolā vai alternatīvo.

"Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka TV24 raidījumā "Preses klubs" pauda drosmīgu viedokli, proti, ja valsts mērķis ir būt gataviem aizstāvēt savu zemi ar ieročiem rokā, tad šim mērķim ir jāsagatavo visi iedzīvotaji bez dzimumu atšķirībām. Arī meitenēm ir jāiemāca rīkoties ar ieročiem un vajadzības gadījumā aizstāvēt savu zemi. Kā piemēru viņa minēja Izraēlu. Turklāt, pēc V. Kilblokas paustā, valsts aizsardzības pamatiemaņas jau būtu jāsāk mācīt skolā.


Ja es būtu jaunāka, es arī noteikti ietu apgūt šīs iemaņas,

raidījumā sacīja V. Kilbloka.

Viņa ir sašutusi, ka par izvairīšanos no Valsts aizsardzības dienesta tiek draudēts ar cietumsodu. "Vai tas nozīme, ka šis dienests tiek piedāvāts jā alternatīva cietumam?" reoriski jautā V. Kilbloka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 22:50

Jaunākās diskusijas