Prognoze: cik drīz atkal gaidāms vēss laiks?

tautaruna.lv 6.augusts 2022, 19:05
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Lai gan šī gada augusts lielā daļā Latvijas sācies ar pamatīgām lietavām, laika zīmju vērotāja V.Bukša prognozes liecina, ka augustā, iespējams, atkal sagaidīsim vasarīgi siltu laiku.
"Augustā ziema ar vasaru cīnās un līdz ar to ticējums saka, ja augusta sākumā karsts, tad ziema būs auksta, sniegaina un gara. Ja augusts silts, būs vējains oktobris un vētraina ziema. Nu jau pagājušā jūlija laikapstākļi ar lielāku vai mazāku nobīdi no normas iesniegsies arī tālāk Rudzu mēnesī augustā. Šovasar ātri aug jauna zāle noganītās vai nopļautās vietās. Bagātīgi zied baltais un sarkanais āboliņš. Pīlādžu daudzajos ogu ķekaros jau rudenīgs sārtums. Mazās skudras savus pūlīšus taisa augstus un pļavās daudz jāņeglīšu. Tas viss norāda uz pārsvarā mitru augustu un rudeni," savā blogā vēsta laika zīmju pazinējs.

"Atbilstoši pagājušā janvāra nozīmīgajām dienām un februārim, augusts siltuma ziņā rādās būt tuvu mēneša vidējiem rādījumiem, bet ar noslieci uz siltāku. Nokrišņu sadalījums nevienmērīgs, bet kopumā vairāk kā parasti. Uz nokrišņiem augustā norāda arī lietus mēneša pirmajā dienā."

Viņš arī piebilst, ka laikā līdz 10.augustam gaisa temperatūra dienā sasniegs +20, +25 grādus. Tiesa, atsevišķās dienās esot gaidāms pat +30 grādu karstums un ļoti stipras pērkona lietusgāzes. Pēc 15.augusta atkal kļūšot vēsāks.

"Augusta otrajā pusē nepastāvīgi laikapstākļi. Siltākas un saulainākas dienas mīsies ar mākoņainām. Īslaicīgu, arī pērkona, lietu. Vairāk saulainu dienu pirms un laikā ap Bērtuli (24. augusts). Vēlāk nepastāvīgs, vējains, nereti lietus. Mēneša beigās salīdzinoši silts, īslaicīgi nokrišņi un temperatūra dienas laikā plus 18, plus 24 grādi. Skaidrās naktīs vējam pierimstot temperatūra var pazemināties zem plus 5 grādu atzīmes," informē V.Bukšs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas