Lielbritānijas slavenākais kaķis ierauts politiskā cīņā

tautaruna.lv 6.augusts 2022, 15:30
 
Scanpicx
Lerijs, Lielbritānijas slavenākais kaķis, kurš dzīvo Dauningstrītā 10, pagājušajā nedēļā bija iesaistīts politiskā cīņā par savu dzīvesvietu, ziņo portāls "Lrytas.lt".

Viena no vadošajām valsts premjerministra kandidātēm Penija Mordanta, kuru bukmeikeri uzskata par reālāko pretendenti, kas ieņemtu Borisa Džonsona vietu slavenajā rezidencē, sacīja, ka apsver iespēju pārcelties ar saviem četriem kaķiem.

Politiķe, kurai pieder tik daudz Birmas kaķu, atzina, ka šie mājdzīvnieki ir viņas lielākā vājība. "Manu kaķu pārvietošana uz 10. māju būtu neliels izaicinājums, Lerij," sacīja Mordanta forumā, ko rīko Konservatīvās mājas vietne.

Kļuvis par Apvienotās Karalistes politiskās skatuves neatņemamu sastāvdaļu, Lerijs vairāk nekā desmit gadus ir valdījis Dauningstrītā. Viņa labā strādāja trīs konservatīvie premjerministri - Deivids Kamerons, Terēza Meja un Džonsons. Lerijs 2011. gadā četru gadu vecumā pārcēlās no Londonas dzīvnieku patversmes.

Kaķim ir arī neoficiāls Twitter konts @Number10cat ar vairāk nekā 635 000 sekotāju.

Dauningstrītā ir turēti kaķi kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Dažiem kaķiem pat tika piešķirts oficiālais tituls un alga.

Dauningstrīta 10 Londonā, Apvienotajā Karalistē sarunvalodā pazīstama arī kā "numurs 10" , ir Valsts kases pirmā lorda, parasti arī premjerministra, oficiālā rezidence un izpildvaras birojs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas