Aizdomas par bijušā Putina padomnieka Čubaisa saindēšanu

tautaruna.lv 1.augusts 2022, 14:30
 
Scanpicx
Kādreizējais Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas vadītājs Anatolijs Čubaiss (67) atrodas intensīvās terapijas nodaļā Eiropā. Viņš pēc uzbrukuma Ukrainai aizbēga no Krievijas, ziņo portāls "New York Times".

Kā vēsta "New York Times" , speciālisti Anatolija Čubaisa iepriekšējo dzīvesvietu apsekoja aizsargtērpos.

Krievu žurnāliste un iespējamā Putina krustmeita Ksenija Sobčaka (40) vispirms ziņoja par Čubaisa hospitalizāciju. Sociālajā tīklā "Telegram" viņa rakstīja, ka Čubaiss pēkšņi vairs nejuta savas rokas un kājas.

Sobčaka rakstīja, ka ārsti viņam diagnosticēja reto Gijēna-Barē sindromu (GBS). Viņa stāvoklis šobrīd ir "stabils". Čubaisa precīza atrašanās vieta Eiropā nav zināma.

"Es esmu hospitalizēts vienā no Eiropas klīnikām ar Gijēna-Barē sindroma diagnozi. Stāvoklis ir vidēji smags, stabils," Sobčaka citē paša Čubaisa paziņojumu.

Kremļa īpašais pārstāvis Anatolijs Čubaiss negaidīti pameta Krieviju 23. martā un pēctam tika redzēts Turcijā.

Čubaisa pēkšņā saslimšana un speciālistu veiktās kratīšanas viņa dzīvoklī aizsargtērpos cilvēkos radīja aizdomas par saindēšanas mēģinājumu.

Čubaiss bieži tiek vainots par to, ka deviņdesmito gadu privatizācijas laikā atļāvis saraust bagātību nelielai saujiņai magnātu, kamēr miljoniem krievu tika atstāti nabadzībā.

Putina laikā zināmākie saindēšanas gadījumi ir kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija (46) saindēšana, bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa (71) un viņa meitas Jūlijas saindešana ar Novičok, uzņēmēja un galvenā informatora Aleksandra Perepilitšnija (44) gadījums (Perepiļičnijs bija sniedzis Šveices prokuroriem pierādījumus, ka korumpētas Krievijas amatpersonas izkrāpušas miljoniem nodokļu naudas un ir iesaistītas naudas atmazgāšanā). Aleksandrs Ļitviņenko (44) - bijušais Krievijas aģents un Kremļa kritiķis nomira trimdā Londonā 2006. gadā no saindēšanās ar ļoti radioaktīvu poloniju. Ļitviņenko draugs Igors Ponomarjovs divas dienas iepriekš pārcieta sirdstrieku. Skotlendjards viņa asinīs atrada indīgo talliju. Viktors Juščenko (68) - 2004. gadā toreizējais Ukrainas opozīcijas politiķis smagi saslima. Austrijas ārsti viņa asinīs konstatēja indes dioksīna līmeņa paaugstināšanos 50 000 reižu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:40

Jaunākās diskusijas