"Bērniem pēc iespējas mazāk jāpamana krīze," kā cenu kāpums ietekmē ģimenes ikdienu Spānijā

tautaruna.lv 27.jūlijs 2022, 18:30
 
Scanpicx
Straujais cenu kāpums visus neskar vienādi, pirmām kārtām cieš tie, kuri jau bija nabadzīgi vai slikti apdrošināti. Par ikdienu inflācijas laika stāsta spānietis Markoss Pleite Sančess (52) portāla "Der Spiegel" Jana Petera sagatavotajā materiālā.

Markoss Pleite Sančess, kravas automašīnas vadītājs no Palmas, uzskata, ka cenu pieaugumu nepamana uzreiz, tikai pamazām ikdienā vajadzīgās preces kļūst dārgākas un tad nākas "sevi ierobežot".

"Visvairāk to ievēroju, runājot par benzīnu un īri. Nesen nolēmām šovasar nebraukt atvaļinājumā, baidoties no ziemas. Mēs nezinām, kas būs. Mūsu dzīve kādreiz bija labāka," stāsta Markoss.

Vīrietis atklāj, ka veicot iknedēļas ieprikšanos kopā ar sievu, cenšas tērēt mazāk un galvenokārt ietaupa uz sevi un savām vajadzībām.

"Bērniem pēc iespējas mazāk jāpamana krīze. Bet mums tas viņiem joprojām ir jāpaskaidro. Mēs pērkam mazāk apģērbu, vairāk pievēršam uzmanību cenām, retāk ēdam ārpus mājas un gatavojam pēc iespējas lētāk," atklāj Markoss.

Runājot par politiku, vīrietis uzskata, ka globalizācija nosaka norises pasaulē, kurā visi atrodamies vienā laivā.

"Protams, tas ir negodīgi, ka vienkāršie cilvēki tik smagi izjūt kara sekas. Mēs šeit esam krīzē kopš 2008. gada. Vispirms Spānijas nekustamo īpašumu tirgus sabruka, tad nāca pandēmija. Tagad inflācija. Un vienmēr par to maksā strādnieki un darbinieki. "

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas