NEPLP vadītājs atklāj, kādēļ ir pret jaunu TV kanālu krievu valodā Latvijā

Portāls nra.lv 24.jūlijs 2022, 16:44
 
Ekrānuzņēmums
Televīzijas "TV24" raidījumā "Prese klubs" Ivars Āboliņš, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NPLP) priekšsēdētājs komentē televīzijas programmu krievu valodā īpatsvaru un iemeslu kādēļ ir pret jauna kanāla veidošanu krievu valodā par valsts līdzekļiem.

"Latvijā informatīva telpa ir ļoti krieviska, kopš Ukrainas kara sākuma esam aizlieguši vairāk nekā simts programmas un šobrīd no tām programmām, kuras ir apraidē, kuras Latvijas sabiedrība var skatīties, joprojām vairākums ir krievu valodā, " stasta Ivars Āboliņš.

NEPLP vadītājs uzskata, ka iemesls nav tikai tirgus, bet arī sabiedrības pieradums, tādēļ viņaprāt radīt vēl papildus saturu, televīzijas kanālus krievu valodā nozīmētu turpināt radīt privilēģijas un uzturēt krievisko informatīvo telpu.

"Piekritīsiet, tas nav normāli, ka Latvijā ir vairāk televīzijas programmas krievu valodā pieejams nekā visās citās pasaules valstīs. Absolūtākā tuvredzība būtu šobrīd par valsts līdzekļiem būtu radīt jaunu kanālu krieviski, kurš turpinātu sabiedrības sašķelšanu," uzskata Āboliņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas