Komentē Levits - vai sievietēm jāiesaistās valsts aizsardzības dienestā?

tautaruna.lv 24.jūlijs 2022, 10:11
 
F64
Latvijas prezidents Egils Levits sniedza interviju kanālam RTVI (kas, kā zināms, Latvijā ir aizliegts) un pastāstīja Aleksejam Venediktovam par Krievijas mediju bloķēšanu ES, vārda brīvību sociālajos tīklos, vēsturi, NATO pievērsās arī tēmai par valsts aizsardzības dienesta ieviešanu Latvijā. Starp citu, prezidents runāja latviešu valodā.

Par sieviešu iesaistīšanos valsts aizsardzības dienestā

Latvija, tāpat kā citas NATO dalībvalstis, atkarībā no valsts lieluma sniedz savu ieguldījumu kopējā NATO aizsardzībā. Līdz šim mūsu aizsardzības pamatā bija profesionāla armija.

Bet mums nav pietiekami daudz apmācītu cilvēku, kas varētu papildināt mūsu bruņotos spēkus.

Domāju, ka Latvijā sievietes ir līderpozīcijās. Piemēram, divas trešdaļas vai pat trīs ceturtdaļas ierēdņu ir sievietes. Un 90% tiesnešu ir sievietes. Tāpēc sievietes ir pilnībā pārstāvētas visās publiskajās sfērās un, protams, valsts aizsardzībā.

Arī sievietēm vajadzētu iesaistīties šajā dienestā, jo kalpošana valstij ir tāds principa jautājums. Cilvēks kādu laiku no savas dzīves velta kopējam labumam. Un sievietes, manuprāt, [to] darīs tikpat brīvprātīgi kā vīrieši.

Kā zināms, koalīcija jūlija vidū konceptuāli atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) priekšlikumu par valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanu, par kura saturu vēl nepieciešamas auglīgas diskusijas ar plašu sabiedrības iesaisti, pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas