Vācijas ministrs: Uzticēties Putinam ir kā ticēt Ziemassvētku vecītim vai Lieldienu zaķim

tautaruna.lv 20.jūlijs 2022, 18:30
 
Scanpicx
Amatpersonas Kijivā un Briselē ir skeptiski noskaņotas, ka centieni atbrīvot miljoniem tonnu Ukrainas graudu, ko bloķē Krievija, izdosies, pat ja ANO, kas sponsorē šo darījumu, norāda uz progresu, raksta portāls "politico.eu".

Vācijas lauksaimniecības ministrs Sems Özdemirs pirmdien sacīja, ka ticēt Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktajam ir līdzvērtīga ticībai "Ziemassvētku vecītim vai Lieldienu zaķim".

"Es nedomāju, ka no tā kas sanāks, jo [tas] ir balstīts uz Putina vārdu, kas nav tā papīra vērts, uz kura tas ir rakstīts," Briselē sacīja Özdemirs, ES lauksaimniecības ministru sanāksmē.

"Ja jūs joprojām ticat Putina teiktajam, jūs tikpat labi varat ticēt Ziemassvētku vecītim vai Lieldienu zaķim. Tas ir apmēram tikpat nopietni un tikpat pamatoti," viņš sacīja.

Özdemirs skepse izpaužas, neskatoties uz to, ka sarunu dalībnieki no Turcijas un ANO pagājušajā nedēļā Stambulā paziņoja par "pamata, tehnisku vienošanos" starp karojošajām pusēm, kas ļautu miljoniem tonnu graudu, kas pašlaik ir iestrēguši Ukrainā, eksportēt caur Melno jūru uz no importa atkarīgām valstīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas