Kā banānus saglabāt ideāli dzeltenus ilgāk?

tautaruna.lv 24.jūlijs 2022, 15:42
 
Mārtiņš Zilgalvis / F64
Ir zināms, ka banāni nogatavojas diezgan ātri, īpaši siltajos vasaras mēnešos. Tomēr ir daži triki, kas palīdzēs tos ilgāk saglabāt ideāli dzeltenus, raksta portāls "lrytas.lt".

Banāni ir vieni no populārākajiem augļiem, taču pārgatavojušies kļūst ne tikai nepievilcīgi, bet arī pārāk saldi, līdz tos var izmantot tikai keksu un smūtiju gatavošanai.

Ir vairāki veidi, kā ietekmēt to nogatavošanās procesu.

"Express.co.uk" runāja ar Geriju Elisu, veselības konsultāciju un apmācību uzņēmuma "Safety" direktoru.

"Banāni nogatavojas , izdalot etilēna gāzi. Viens no banānu uzglabāšanas pamatnoteikumiem ir turēt tos prom no citiem augļiem vai dārzeņiem, piemēram, persikiem, āboliem, avokado, vīģēm. Atrodoties to tuvumā , banāni nogatavojas ātrāk,” sacīja G. Eliss.

Vēl viens viņa padoms ir turēt banānus karājoties, nevis bļodā vai šķīvī, lai gaiss varētu brīvi cirkulēt ap tiem un sadalīt izdalīto etilēna gāzi. Trešā metode, kas arī veiksmīgi aptur banānu nogatavošanos, ir to kātu aptīšana ar pārtikas plēvi. Katru banāna kātu var ietīt atsevišķi, vai arī visu ķekaru.

"Tādā veidā banāni ilgāk saglabāsies svaigi, jo plēve aiztur etilēna gāzi," atzīmēja eksperts. Protams, banānus var arī sasaldēt. Tomēr ir svarīgi tos sasaldēt, kad tie ir pilnībā nogatavojušies. Ja sasaldēsi pārāk agri, tie paliks zaļi, un, ja sasaldēsi pārāk vēlu, tie kļūs brūni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas