"Mums nav jāpieskata jūsu bērni", glābējs stāsta par darba ikdienu

tautaruna.lv 15.jūlijs 2022, 18:30
 
Dāvis Ūlands / F64
Liepājas pludmales Glābšanas dienesta instruktors Ritvars Šenvalds intervijā portālam "liepajniekiem.lv" pastāsta par situācijām, ar kurām visbiežāk sastopas glābēji savā darbā.

Liepājā nereti vējš pūš tik stipri, ka peldi jūrā labāk atlikt, par ko vēsta arī glābēju uzvilktais sarkanais karogs mastā. Taču ne visi to ievēro, tādēļ atgādinājumi, brīdinājumi un padomi par drošību uz ūdens nekad nevar būt par daudz, raksta "liepajniekiem.lv".

Glābējs norāda uz jautājumiem, kurus nevar atrisināt vienā dienā, sabiedrībai kopumā jākļūst izglītotākai.

"Pirmais, ko uzsver visā valstī, ir bērnu nepieskatīšana. Tas pie mums ir ļoti aktuāli. Bērni nāk uz pludmali bez vecākiem un peldas, vai arī vecāki sēž krastā vai kafejnīcā un bērni tikmēr jūrā ir vieni. Vecāki paļaujas, ka ar viņu bērnu jau nekas nenotiks, jo paši ir tuvumā. Bet mazs bērns var pakrist, apjukt, nespēt piecelties kājās, un tad uznāk vilnis un nes viņu prom. Jūra ir jūra, un var būt straumes, ko bērns, maziņš esot, nejūt.

Vecāki joprojām nesaprot, ka viņi ir atbildīgi par bērniem, nevis glābēji,

kuri peldvietā strādā, vai kāds cits, kurš stāv krastā. Mums nav jāpieskata jūsu bērni. Jūs esat vecāki, kam jārūpējas par saviem bērniem," stāsta glābējs.

Kā otru būtisku problēmu glābējs min došanos peldēties alkohola reibumā. "Cenšamies novērst traģēdijas, strādājam preventīvi. Ieraugot, ka lieto alkoholu, aizrādām. Tāds ir mūsu darbs, jādara viss, lai nenotiktu nelaime," saka glābējs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas