"Lūst kā sirds, tā prāts", regulāri tiek apgānīta kāda bērniņa kapavieta

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 20:19
 
Ekrānuzņēmums / Facebook
Ar prātam neticamu stāstu dalās kāda māte, kuras dēliņš apglabāts Liepājas Vecajos kapos. Dēla kapavieta regulāri tiek izdemolēta, stāsta pati māte sociālajā vietnē "Facebook".

"Stāsts ir par mūsu dēla kapavietu Kaija ielas Vecajos kapos. Šodien tā atkal tika izdemolēta. Jā, rakstu “atkal”, jo pirmoreiz tas notika 1.jūnijā, kad no zemes bija izgāzts kapakmens, nolauzta roze, izspārdītas tur noliktās mantas. Arī iepriekš ik pa laikam tur bijuši postījumi, bet ne tādā mērā. Toreiz uzrakstīju policijā iesniegumu, bet īsti neko panākt nevarējām. Cik varējām, sakārtojām, akmeni ierakām atpakaļ zemē, rozi apkopām, " raksta māte.

Kapa kopiņa demolēta atkārtoti "kapakmens nolauzts no pamatnes, bilde izšķaidīta, cietusi arī kopiņa, roze šoreiz pat izrauta un nomesta blakus, sasētās saulespuķes izpostītas un, protams, atkal izspārdītas tur esošās mantas", pēc šīs reizes māte rakstījusi iesniegumu policijā.
Vecāki kapavietu sakopuši un stundas laikā atkal ieradies kāds un sapostījis visu, bērna tēvs smiltīs bija pamanījis pieauguša cilvēka pēdu nospiedumu.
"Vispretīgāk liek justies tas, ka viss liecina, ka šis postītājs ļoti mērķtiecīgi meklē veidus, ka bojāt tieši mūsu bērna kapavietu, kam nespējam rast nekādu loģisku izskaidrojumu," raksta māte.
Sieviete lūdz līdzpilsoņu palīdzību un atzīst, ka ir bail labot vai uzstādīt jaunu kapakmeni, jo iespējama atkārtota postīšana.

Sociālajā vietnē "Facebook" ar ierakstu dalījušies 2,3 tūkstoši lietotāju. Cilvēki komentāros pauž niknumu un sašutumu, iesaka pie kapavietas novietot kameru.

Diana: "Vienkārši pretīgi, kā tā var, bērna kapavietinu izārdīt, Dievs nav mazais bērns nāks viss atpakļ ."

Dace: "Jums ir jāuzliek kameriņa pie kāda tuvumā esoša koka,vai tiešām jāvaktē,tas tiešam ir briesmīgi,izpostīt bērna kapa vietu."

Zane: "Pēc apraksta liekas, ka to kāds dara ar nolūku. Pilnīgi kā apsēsts uz šo kapu."

Andrejs: "Kamera nenoķers idiotu. Jādara savādāk, vnk 24h pagaidīt mašīnā un tad noķert un bez policijas. Policija viņam piespiedīs darbus uz divām nedēļām un tas arī būs viss."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas