Svarīgi! Kāpēc vasaras ceļojumu laikā jābūt īpaši piesardzīgiem

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 17:00
 
Kaspars Krafts / F64 Photo Agency
Vairāki gadi, kas aizvadīti Covid-19 pandēmijas ēnā, ievērojami mainījuši arī ikdienas paradumus. Ja, iespējams, vēl pirms dažiem gadiem nevarējām iedomāties situācijas, kad Latvijā sabiedriskajā transportā lietojam sejas maskas, tad tagad tas vairs nešķiet nekas neparasts. Tiesa, infektologi atgādina, ka arī laikā, kad vasarā daudzviet mīkstināti Covid-19 dēļ noteikti ierobežojumi, nedrīkst zaudēt piesardzību.

Infektoloģijas centrā norāda, ka daudziem cilvēkiem šķiet, ka kovids ir aizgājis etaps, taču patiesība ir gluži citāda, un ir vietas, kur epidemioloģiskās drošības prasības ir striktākas nekā pie mums. Piemēram, Kiprā maskas atkal jāvalkā visās iekštelpās, vēsta portāls lsm.lv.

Profesore Ludmila Vīksna aicina rūpīgi sagatavoties ceļojumiem, būt piesardzīgiem, baudot eksotiskāku valstu labumus, jo vasarā infekcijas slimības mēdz uzliesmot, tai skaitā dažādi enterovīrusi, ko var saķert, dzerot piesārņotu ūdeni, peldoties netīrās peldvietās un tamlīdzīgi.

Lai izvairītos no šiem vīrusiem, speciālisti aicina bieži mazgāt rokas, mazgāt pārtikas produktus, ēst kārtīgi pagatavotu pārtiku un nepeldēties, ja rodas šaubas par ūdens kvalitāti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas