"Nopietns drauds veselībai"; ASV izplatījusies invazīva suga

tautaruna.lv 10.jūlijs 2022, 10:46
 
Reuters/Scanpix/Leta
ASV, Floridā, izplatījusies invazīva suga - Āfrikas milzu gliemezis. Šobrīd Floridas Pasko apgabalam ir notiekta karantīna, vēsta "People".

Saskaņā ar Floridas Lauksaimniecības un patērētāju pakalpojumu departamenta (FDACS) datiem, Āfrikas milzu gliemeži var pārnēsāt dažādas slimības.

FDACS apstiprina, ka apgabala galvenais dārznieks 23. jūnijā redzēja invazīvo molusku Port Richey pilsētā.

Vien sešas dienas pēc pirmo gliemežu konsatēšanas, FDACS nolēma noteikt Pasko apgabalam karantīnu, lai gliemeži neizplatītos tālāk, jo tie rada "nopietnus draudus veselībai". Tie var pārnēsāt žurku plaušu parazīttārpus, kas cilvēkiem var izraisīt meningītu.

Saskaņā ar FDACS šobrīd no Pasko apgabala nedrīks izvest nevienu Āfrikas milzu gliemezi, vai priekšmetu ar ko tas varētu būt bijis saskarē, tostarp augus, augsni, dārza atkritumus, kompostu.

Šobrīd Pasko apgabalā noris aktīvs kaitēkļu iznīcināšanas process.

Šie milzu gliemeži var izaugt aptuveni 20 centrimetru lieli. Tie ne tikai ir kaitīgi cilvēku veselībai, bet arī augiem. Tie var kaitēt aptuveni 500 dažādu veidu augiem.

FDACS pārstāve Kristīna Čitija skaidro, ka gliemeži šajā teritorijā izplatījušies, visticamāk, pateicoties nelegālajam mājdzīvnieku tirgum. Amerikā ir aizliegts turēt milzu Āfrikas gliemežus kā mājdzīvniekus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas