Kāpēc Rīgā šogad nepļauj zāli?

tautaruna.lv 10.jūlijs 2022, 12:24
 
Oksana Džadana/F64
Daudzi galvaspilsētas iedzīvotāji, iespējams, pamanījuši, ka Rīga šovasar ir zaļāka nekā parasti – runa gan nav par jaunām liepu vai citu koku alejām, bet gan par nenopļautiem mauriņiem pie ēkām un ielu malās. TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja, kādēļ radusies šāda situācija.

“Pagājušo nedēļu tikāmies ar abiem - gan Clean R, gan ar “Eco Zone”, pārrunājām visus izaicinājumus, kas ir radušies un tagad mēģinām cīnīties kopā,” saka “Rīgas namu” pārvaldnieka pārstāve, uzsverot, ka noalgotās kompānijas dara savu darbu iespējami aktīvi.

Dažviet pilsētā saaugusī garā zāle novērojama, jo pavasaris un vasaras sākums bija zālei ļoti labvēlīgs.

"Laikapstākļi zāles qaugšanai bija ārkārtīgi labvēlīgi. Bija ļoti daudz lietavu pavasarī, garš lietains pavasaris. Sekoja karstuma vilnis, kas ļoti apgrūtina, apdraud, aizkavē darbu. Tas ir cilvēkam smags darbs +30 grādos, visi piekritīs, ka astoņas stundas no vietas pļaut, tas nav iespējams. Jāņem vērā, ka degvielas cenas ir kāpušas. Arī tehnikas uzturēšanai, rezerves daļu piegādes ir krietni lēnākas."

Namu apsaimniekotāji mierina, ka par nenopļautu zāli nevienam dzīvokļa saimniekam nebūs jāmaksā. Jāmaksā tikai tad, kad zāle ir nopļauta. Zāles pļaušanai atvēlētā nauda nonāk apsaimniekošanas uzkrājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas