Nelsons: Mums ir ļoti jāuztraucas par to, ka Ķīna nolaižas uz Mēness

tautaruna.lv 10.jūlijs 2022, 21:10
 
Pixabay
Ķīna pirmdien, 4. jūlijā, noraidīja NASA vadītāja brīdinājumu, ka Ķīna varētu "pārņemt" Mēnesi militārās programmas ietvaros, ziņo portāls "Euracitv".

Ķīna pēdējo desmit gadu laikā ir palielinājusi savas kosmosa programmas aktivitātes, koncentrējoties uz Mēness izpēti. Ķīna veica pirmo bezapkalpes nosēšanos uz Mēnesi 2013. gadā un plāno palaist pietiekami jaudīgas raķetes, lai šīs desmitgades beigās nosūtītu astronautus uz Mēnesi.

"Mums ir ļoti jāuztraucas par to, ka Ķīna nolaižas uz Mēness un saka: "Tas tagad ir mūsu, un jūs turaties pa gabalu," sestdien publicētā intervijā vācu laikrakstam "Bild" sacīja NASA administrators Bils Nelsons.

ASV kosmosa aģentūras vadītājs sacīja, ka Ķīnas kosmosa programma ir militāra un ka Ķīna ir nozagusi idejas un tehnoloģijas no citiem.

Ķīna pārmetumus noliedz, Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džao Lidzjans sacījis: "Šī nav pirmā reize, kad ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas vadītājs ir ignorējis faktus un bezatbildīgi runājis par Ķīnu."

NASA savas programmas "Artemis" ietvaros plāno 2024. gadā nosūtīt apkalpes misiju ap Mēnesi un līdz 2025. gadam veikt apkalpes nosēšanos Mēness dienvidu pola tuvumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas