Krievija maksā Bulgārijas žurnālistiem un politiķiem par propagandas izplatīšanu; tiek nosaukta konkrēta summa

tautaruna.lv 5.jūlijs 2022, 19:30
 
Scanpicx
Atsaucoties uz Bulgārijas valdības pārstāves un premjera biroja vadītājas Lenas Borislavovas teikto, portāls "Euractiv" ziņo, ka Krievija Bulgārijas sabiedriskajiem darbiniekiem, žurnālistiem un politiķiem maksā par Kremļa propagandas izplatīšanu.

Bulgārijas slepeno dienestu rīcībā ir dati, kas liecina, ka Krievija Bulgārijas sabiedriskajiem darbiniekiem, žurnālistiem un politiķiem maksā aptuveni 2000 eiro mēnesī par Kremļa propagandas izplatīšanu, atsaucoties uz valdības pārstāves un premjera biroja vadītājas Lenas Borislavovas teikto, ziņo portāls "Euractiv".

Borislavova skaidroja, ka nauda piešķirta Bulgārijas politiķiem, slaveniem žurnālistiem, analītiķiem, politologiem un citām personām, kas parādās sabiedriskajos medijos. Krievijas valsts viņiem maksāja par sabiedriskās domas veidošanu. Viņasprāt, daži publiski runātāji ir pieraduši mulsināt sabiedrību un spēlēties ar maldīgiem priekšstatiem un bailēm.

Soctīklos cilvēki, Bulgārijas kontekstā, vaicā par situāciju Latvijā.

"Komentējot to, vai arī SAB rīcībā ir informācija, ka Latvijas žurnālisti, politiķi un citi sabiedrībā pazīstamas personas saņem no Krievijas naudu vai citādus labumus par Maskavas propagandas izplatīšanu, SAB skaidroja, ka Krievijas aktivitātes ilgstoši ir bijušas vērstas uz to, lai veidotu un stiprinātu ietekmes sviras Rietumvalstīs, tajā skaitā Latvijā - panāktu ietekmi uz kopējiem sabiedriski politiskajiem procesiem, kā arī īstenotu konkrētus ietekmes pasākumus un projektus, " raksta portāls "Puaro.lv".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas