Vai izmaiņas krimināllikumā nozīmē automašīnas konfiskāciju dzērājšoferiem?

tautaruna.lv 8.jūlijs 2022, 11:00
 
Emīls Desjatņikovs / F64
TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" tiesībsargs Juris Jansons skaidro Krimināllikuma grozījuma noanses, tai skaitā, vai dzērājšoferiem tiks atņemta automašīna.

Saeima konceptuāli ir atbalstījusi grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem iecerēts noteikt kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles.

Kriminālatbildību plānots noteikt arī par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu to vadīt, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

"Projektā paredzētais regulējums ir tāds, ka, ja automobīlis pieder tam, kas pie stūres ir sēdies dzēris, tad konfiscē šo te automobīli. Bet, ja automobīlis pieder kādam citam, nav nozīmes privātai vai juridiskai presonai, tad no dzērājšofera piedzen naudas summu, kas atbilst automašīnas vertībai. Bet neatņem automobīli, jo tas pieder kādam citam," skaidro Jansons, atzīstot, ka par to vēl būšot jādiskutē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas