Popularā Ēģiptes kūrortā atpūtniecei uzbrūk haizivs; sekas traģiskas

tautaruna.lv 2.jūlijs 2022, 21:20
 
Pixabay.com
Haizivs uzbrukumā cietušajai austrietei izdevās izpeldēt krastā, lai gan haizivs viņai bija nokodusi vienu roku un vienu kāju. Diemžēl ceļā uz slimnīcu viņa nomira no sirdslēkmes, vēsta telegraph.co.uk.

Uzbrukuma videomateriālos redzams, kā ūdens kļūst sarkans no asinīm. Neviens no atpūtniekiem, kas bija tuvumā un skatījās šausminošo notikumu, palīgā nesteidzās. Tikai viens vīrietis centās palīdzēt viņai izglābties, pametot sievietei virvi.

Kad viņa sasniedza pludmali, sieviete, kura saskaņā ar vietējiem ziņojumiem bija precējusies ar ēģiptieti, saņēma palīdzību. Diemžēl ceļā uz slimnīcu viņa nomira no sirdslēkmes ātrās palīdzības mašīnā. Ēģiptes varas iestādes uzreiz slēdza šo pludmali.

Haizivju uzbrukumi Ēģiptes kūrortos, lai gan reti, tomēr ir sastopami. 2010. gadā piecu dienu laikā tika reģistrēti pieci šadi gadījumi. Toreiz tika ievainoti trīs tūristi no Krievijas, viens no Ukrainas un viens no Vācijas.

Nav skaidrs, kāpēc haizivs, kas šonedēļ uzbruka austrietei, bija iepeldējusi seklos ūdeņos. Zinātnieki saka, ka haizivis neuzskata cilvēkus par barības avotu, bet var uzbrukt, ja jūtas apdraudētas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas