"Pat ar roku rakstītas piezīmes nav atļautas", Vācija tur noslēpumā palīdzību Ukrainai?

tautaruna.lv 3.jūlijs 2022, 21:00
 
Freepik
Maijā Vācijas valdība publiski paziņoja, ka Ukraina būs bruņota pret Krievijas kiberuzbrukumiem. Tomēr Berlīne vēlas saglabāt IT aizsardzības palīdzības detaļas absolūti noslēpumā, ziņo portāls "Spiegel".

Maijā Vācijas Federālās transporta un digitālās infrastruktūras ministrs Volkers Visings paziņoja, ka Ukraina tiks aprīkota ar aparatūru un zināšanām aizsardzībai pret Krievijas kiberuzbrukumiem."Tas ir arī karš internetā, un tāpēc Ukraina ir jāaizstāv arī internetā," sacīja Visings.

Valsts sekretāre Daniela Klukere raksta, ka informācijas izpaušanai varētu būt "ievērojami negatīva ietekme uz sadarbību ar ārvalstu izlūkdienestiem". Viņa pat atteicās nodot informāciju Bundestāga slepenās aizsardzības aģentūrā.
Speciālajās telpās federālā valdība bija informējusi deputātus, piemēram, par ieroču piegādēm Ukrainai. Noteiktiem politiķiem ir atļauts slepenajās telpās skatīt slepenus papīrus, bet pat ar roku rakstītas piezīmes nav atļautas.
Drošības aprindas norādīja, ka IT palīdzības detaļām jāpaliek noslēpumā, pretējā gadījumā Krievija varēs aprēķināt, cik labi ir izveidota Ukrainas kiberaizsardzības sistēma un kā būtu jāvirza jauni uzbrukumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas