Kā pārliecināties, vai rozā sāls nav viltota?

tautaruna.lv 3.jūlijs 2022, 19:44
 
Pixabay
Himalaju jeb rozā sāls gūst aizvien lielāku popularitāti un to var iegādaties arī piemājas vekalos. Kā pārliecinaties, vai rozā sāls nav viltota un tiešam saturēs visus vertīgos mikroelementus?

Uzņēmuma “BMS - Baltija Marketing Serviss’’ vadītājs Juris Putnis ciemojoties TV24 raidījumā "La Dolce Vita. Ēd vesels!" atklāj metodi, kā pārliecināties, vai rozā sāls nav viltota.

"Rozā krāsa - tas ir dzelzs sastāvā. Pērkot sāli, to vajadzētu iebērt aukstā ūdenī, ja sāls grimstot krāso ūdeni, tad tas ir viltots. Jo tā ir dārgāka, kā baltā sāls un visu, kas ir vērtīgāks, cilvēki mēdz viltot, " saka Putnis.

Uztura speciāliste Inga Širina portālam "LA.lv" intervijā teikusi: " Rozā nokrāsu Himalaju sālim rada viens no tā savienojumiem - dzelzs oksīds. No parastās baltās jeb galda sāls šī sāls atšķiras ar apstrādes veidu un arī ar uzturvērtību. Himalaju sāls apstrāde, pirms produkts nonāk veikalu plauktos, ir daudz saudzējošāka, turpretī galda sāls ir pilnībā attīrīta. Tas nozīmē, ka galda sāls satur tikai nātrija hlorīdu - savienojumu, kas nav īpaši labvēlīgs organismam. Himalaju sāls jau dabiski satur vairāk nekā astoņdesmit mikroelementu, bet nātrija saturs simt gramos ir desmitiem reižu (pēc dažiem literatūras avotiem - pat gandrīz divsimt reižu) mazāks nekā galda sālij."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas