"Kaļiņingradas apgabalā valda milzīga histērija", vai vietējie lietuvieši nonākuši neapskaužamā situācijā?

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 1:30
 
Scanpicx
Kaļiņingradas apgabala lietuviešu kopienas priekšsēdētājs S.Šamborskis sacīja, ka spēkā stājies tērauda un citu melno metālu aizliegums būtiski neietekmē vietējo iedzīvotāju dzīvi, bet kalpo Krievijas propagandistiem, kuri izmanto situāciju naida kurināšani pret lietuviešiem, ziņo portāls "lrytas.lt".

«Tagad Kaļiņingradas apgabalā valda milzīga, milzīga histērija. Mediji un vietējie politiķi pumpē naidu pret Lietuvu un lietuviešiem, kas izpaužas dažādās formās - tiešos uzbrukumos gan dzīvajiem, gan mirušajiem, ” portālam lrytas.lt stāstīja S. Šamborskis.

"Sabiedrība Kaļiņingradā tiek pārliecināta izturēties pēc iespējas nežēlīgāk pret lietuviešiem. Negribu biedēt, bet sabiedrība tam nepārprotami tiek gatavota,” viņš ir pārliecināts.

Uz notiekošā kara fona, nav skaidri zināms, vai arī Kaļiņingradas apgabala lietuviešu kopienas priekšsēdētāja viedokli nevar uzskatīt par propagandu, jo tas liek apšaubīt sankciju pret Krieviju lietderību.

Drīzumā stāsies spēkā aizliegums pārvadāt citus Krievijas produktus. Aizliegums Krievijas cementam un spirtam stāsies spēkā 10.jūlijā, ogļu un cita cietā fosilā kurināmā - 10.augustā, bet naftas un naftas produktu - 5.decembrī.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:44

Jaunākās diskusijas