Medijs: Baltajā namā nav pārliecības, ka Ukraina atgūs karā zaudētās teritorijas

tautaruna.lv 1.jūlijs 2022, 11:30
 
F64
ASV prezidenta Džo Baidena administrācija šaubās, ka Ukrainai pat ar vēl lielāku smago bruņojumu izdosies atgūt visas kopš 24. februāra zaudētās teritorijas. Par to ziņo CNN, atsaucoties uz sarunu biedriem Baltajā namā, kuri vēlējās palikt anonīmi.

Baidena padomnieki uzsākuši iekšēju diskusiju par to, ko Ukraina varētu uzskatīt par uzvaru un ka arī Volodimiram Zelenskim būtu jāpieļauj neatgriezenisks teritoriju zaudējums.

Vienlaikus, uzsvēra sarunu biedri, šie vērtējumi nenozīmē, ka ASV sāks izdarīt spiedienu uz Ukrainu un liks tai piekāpties teritoriāli, lai pēc iespējas ātrāk izbeigtu karu.

Viņi pieļauj arī pozitīvāku prognozi - ka vēl šogad Ukrainas spēki varēs sākt pretuzbrukumu un atkarot lielas teritorijas daļas.

Kongresa darbinieks, kas ir informēts par diskusijām, komentēja, ka neviens neuzskata, ka Ukrainas teritorijas zaudēšana ir neizbēgama. "Tas, vai Ukraina spēs tās atgūt, lielā mērā, ja ne pilnībā, ir atkarīgs no mūsu atbalsta apjoma," viņš sacīja, atgādinot, ka Kijeva prasa 48 MLRS, bet līdz šim ir saņēmusi no Pentagona solījumu par astoņiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:23

Jaunākās diskusijas