Avots: Putinam dziļi riebjoties arī Lietuva; tiek gatavota provokācija

Portāls nra.lv 27.jūnijs 2022, 16:30
 
Pixabay.com
Pēc sestdien notikušajām Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko sarunām “General SVR” savā “Telegram” kanālā atklāja vairākas sarunu detaļas, kas nav nonākušas atklātībā, proti, Lukašenko ir devis solījumu atļaut izmantot Baltkrievijas teritoriju provokācijām pret Lietuvu.

“ Putins plāno ne tikai ievilkt Baltkrieviju karā ar Ukrainu, bet arī izprovocēt militāru konfliktu starp Baltkrieviju un Lietuvu. Lai sagatavotu provokācijas, uz Baltkrievijas teritoriju jau pārcēlušās vairākas Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās direkcijas "speciālistu" grupas. Viņu mērķis ir sagatavot militārās un civilās infrastruktūras sprādzienus Lidas pilsētā un vairākās pilsētās, kas robežojas ar Lietuvu,” raksta “General SVR”.

Pēc viņa teiktā, Lietuva ir iekļauta to valstu sarakstā, kuras Vladimirs Putins dziļi riebjas. Patiesībā, Lietuva ieņemot vadošās pozīcijas šajā sarakstā. “Putins patiesi uzskata, ka Lietuva, Latvija un Igaunija ar savu atdalīšanos no PSRS izprovocēja visas savienības sabrukumu,” skaidro “General SVR”. Tiek uzskatīts, ka “General SVR” ir pazīstamais Krievijas politologs Valērijs Solovejs.

Viņš izteicās, ka 2017. gadā ticis gatavots atentāts pret Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, kad viņa viesojās Harkivā.

Šai operācijai bijis jākļūst par hibrīdo “speciālo operāciju pret Baltijas republikām".

Daļa Gribauskaite jau 2017. gadā ASV žurnālam “Foreign Policy” izteicās, ka Putins ies tik tālu, cik NATO ļaus viņam iet, un izmantos jebkuru iespēju provokācijām. Viņa jau tobrīd brīdināja, ka nopietns apdraudējums būtu Suvalku koridora, aptuveni simt kilometru garas joslas Lietuvas un Polijas pierobežā, bloķēšana, kas apgrūtinātu NATO papildspēķu ierašanos Baltijas valstīs krīzes gadījumā.

Sestdienas naktī arī Kremlī noritēja ārkārtas apspriede. Tiek baumots, ka tās iemesls bijis “Lietuvas jautājums”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:06

Jaunākās diskusijas